Kesärullat eli vietnamilaiset riisipaperirullat
Kesärullat eli vietnamilaiset riisipaperirullat ovat suosittujen kevätrullien astetta kevyempi ja raikkaampi versio. Rapean riisipaperin sisään voi kääriä erilaisia vihanneksia, nuudeleita ja vaikkapa katkarapuja. Herkullinen dippi viimeistelee makuelämyksen. Tee rullat juuri ennen tarjoilua.
Ainekset
Kesärullat eli vietnamilaiset riisipaperirullat
- 8 kpl riisipapereita halkaisija n. 22 cm
- 1 kerä keitettyä, ohutta riisinuudelia
- 3-5 lehteä rapeaa salaattia, esim. romainesalaattia tai paksoita
- muutama korianterin ja mintun lehti
- n. 2 dl sinimailaksen tai mungpavunituja
- 4 retiisiä
- 1/2 avokadoa
- n. 10 cm:n pala kurkkua
- 1 raitajuuri tai porkkana
Dippikastike:
- 3 rkl vettä
- 2 rkl (gluteenitonta) soijakastiketta
- 1 rkl sokeria
- 2 rkl riisiviinietikkaa
- 1 rkl mustia tai valkoisia seesaminsiemeniä
Valmistusohje
Kesärullat eli vietnamilaiset riisipaperirullat tehdään helposti näin:
1. Leikkaa kasvikset ohuiksi viipaleiksi. Tee dippikastike. Kypsennä nuudelit pakkausohjeen mukaan.
2. Pyöräytä riisipaperi kädenlämpöisessä vedessä ja pane se lautaselle pehmenemään yksi kerrallaan. Laita keskelle paperia salaattia, yrtinlehtiä, vihanneksia ja riisinuudelia.
3. Käännä riisipaperin alareuna täytteiden päälle. Käännä riisipaperin reunat kohti keskustaa ja rullaa, Tee riisipaperirullasta melko tiukka, jotta se pysyy paremmin kasassa dipatessa.
Katso myös: Vietnamilaiset kevätrullat katkarapu-mangotäytteellä
Katso myös Kotiliesi.fi: Vietnamilaiset kesärullat dipataan aasialaisiin kastikkeisiin – näihin jäät koukkuun!
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous