Reseptit

Kesäsalaatti ja piimäkastike

Jännittävä kesäsalaatti tehdään kyssäkaalista sekä hunajamelonista ja viimeistellään pehmeällä piimäkastikkeella.

Teksti:
Pirjo Toikkanen
Kuvat:
Sampo Korhonen/Otavamediaa

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Salaatti:

  • 1-2 kyssäkaalia
  • 1/2 verkko-tai hunajameloni
  • 1-2 (vihreää) omenaa
  • 1 nippu ruohosipulia

Piimäkastike:

  • 2 dl piimää
  • 2 dl turkkilaista tai kreikkalaista jogurttia
  • 2 tl dijoninsinappia
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 1 tl hunajaa
  • 1/2 tl suolaa
  • 1/4 tl mustapippuria

Valmistusohje

1. Sekoita aluksi kastike. Mittaa ainekset isoon kulhoon ja sekoita hyvin.

2. Kuori ja raasta kyssäkaali tikkumaisen ohuiksi suikaleiksi mandoliinilla tai muulla vihannesleikkurilla. Kuori ja raasta samaan tapaan myös meloni ja omena. Hienonna ruohosipuli.

3. Siirrä kasvikset kulhoon kastikkeen päälle. Sekoita kahden lusikan avulla nostellen. Siirrä salaatti tarjoiluastiaan.

4. Tarjoa esimerkiksi yrtti-sitrustäytteisten grilliahventen lisukkeena.

X