Reseptit

Keväinen herne-purjokeitto

Herne-purjokeitto on oikea vihreä kevätkeitto. Keitto saa makua valkosipulista ja tuoreesta mintusta. Rapeat leipäkuutiot viimeistelevät keiton.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Pekka Holmström/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Herne-purjokeitto

  • 1 keskikokoinen purjosipuli
  • 1 iso salottisipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • n. 1 l vettä tai kasvis- tai kanalientä
  • 400 g pakasteherneitä
  • 1 ruukku tuoretta minttua
  • 2 dl paksua turkkilaista jogurttia
  • 3 rkl hienonnettua ruohosipulia
  • ripaukset suolaa ja mustapippuria

Valmistusohje

Herne-purjokeitto valmistuu pakasteherneistä helposti.

1. Halkaise, pese ja kuivaa purjo. Suikaloi se ja hienonna sipuli sekä valkosipuli.

2. Kuumenna oliiviöljy kattilassa ja kuullota sipuleita hetki. Lisää neste ja kiehauta.

3. Lisää herneet ja minttu. Kiehauta herne-purjokeitto uudelleen ja hauduta sitä muutama minuutti.

4. Soseuta herne-purjokeitto ja kääntele joukkoon jogurtti sekä ruohosipuli. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Tarjoile.

Katso myös:
Purjo-sienifocaccia, Ruoka.fi Tuorehernekeitto, Ruoka.fi Herne-fenkolikeitto, Kotiliesi.fi

 

 

 

X