Keväinen herne-purjokeitto
Herne-purjokeitto on oikea vihreä kevätkeitto. Keitto saa makua valkosipulista ja tuoreesta mintusta. Rapeat leipäkuutiot viimeistelevät keiton.
Ainekset
Herne-purjokeitto
- 1 keskikokoinen purjosipuli
- 1 iso salottisipuli
- 2 valkosipulinkynttä
- 2 rkl oliiviöljyä
- n. 1 l vettä tai kasvis- tai kanalientä
- 400 g pakasteherneitä
- 1 ruukku tuoretta minttua
- 2 dl paksua turkkilaista jogurttia
- 3 rkl hienonnettua ruohosipulia
- ripaukset suolaa ja mustapippuria
Valmistusohje
Herne-purjokeitto valmistuu pakasteherneistä helposti.
1. Halkaise, pese ja kuivaa purjo. Suikaloi se ja hienonna sipuli sekä valkosipuli.
2. Kuumenna oliiviöljy kattilassa ja kuullota sipuleita hetki. Lisää neste ja kiehauta.
3. Lisää herneet ja minttu. Kiehauta herne-purjokeitto uudelleen ja hauduta sitä muutama minuutti.
4. Soseuta herne-purjokeitto ja kääntele joukkoon jogurtti sekä ruohosipuli. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Tarjoile.
Katso myös:
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous