
Keväinen kaalipata
Ainekset
- 500 g jauhettua riistalihaa, esim. hirveä tai peuraa
- 1 tl mustapippuria
- 0.5 dl ruokaöljyä
- puolikas keräkaali
- 1 paprika
- 1 fenkoli
- 1 sipuli
- 1 omena
- 1 dl persiljasilppua
- 1 rkl siirappia tai hunajaa
- 2 tl suolaa
- 1 l vettä
- 1 tl katajanmarjoja
- 1 tl kuusenkerkän neulasia
Valmistusohje
Keväinen kaalipata saa metsäistä makua katajanmarjoista ja kuusenkerkistä.
Jauha riistaliha. Jos et omista lihamyllyä, leikkaa liha suikaleiksi ja hakkaa suikaleet muruiksi. Paahda liha kuuman padan pohjalla öljytilkan kanssa ja mausta mustapippurilla. Anna lihasilpun hautua omassa liemessään matalalla lämmöllä sillä aikaa kun pienit kasvikset.
Huuhdo kasvikset. Kuori omena ja sipuli. Poista paprikasta kanta ja siemenet sekä omenasta siemenkota.
Leikkaa kasvikset suikaleiksi ja rouhi lopuksi karheaksi silpuksi. Tee padan pohjalle tilaa ja lisää kasvikset vähitellen, kutakin hiukan padan pohjalla pyöräyttäen. Lisää silputtu persilja, timjami, katajanmarjat ja kuusenkerkän neulaset. Valuta pataan vesi ja ripota joukkoon suola sekä siirappi.
Kypsennä pata hauduttaen kannen alla. Varaa matalalla lämmöllä kypsennykseen noin tunti. Tarjoa pata keitetyn kokojyväriisin tai ohrahelmien ja puolukkasurvoksen kanssa.
Vihje: Voit kypsentää keväisen kaalipadan myös uunissa.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous