
Keväinen kääretorttu Teresa Välimäen tapaan
Voit leipoa kääretortun kuorrutusta vaille valmiiksi jo edellisenä päivänä. Sitruunainen mascarponekuorrutus viimeistelee makunautinnon.
Ainekset
pohja
- 4 kananmunaa
- 1.5 dl sokeria
- 1 dl vehnäjauhoja
- 0.5 dl perunajauhoja
- 2 rkl tummaa kaakaojauhetta
- 1 tl leivinjauhetta
Täyte
- 175 g pähkinäsuklaalevitettä
- 200 g aprikoosihilloa tai -marmeladia
Kuorrutus
- 250 g mascarpone-tuorejuustoa
- 1.5 dl sitruunatahnaa (lemon curd)
- 2 rkl tomusokeria
- 2 tl vaniljasokeria
- 2 dl kuohukermaa
Pinnalle
- 1 pss ranskanpastilleja
Valmistusohje
Vaahdota kananmunat ja sokeri vaaleaksi napakaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne varovasti sekoittaen vaahdon joukkoon. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun uunipannuun ja paista 200-asteisessa uunissa 7–8 minuuttia.
Laita pöydälle toinen leivinpaperi ja ripottele päälle sokeria. Kumoa kypsä torttupohja sokerin päälle ja anna sen jäähtyä. Poista leivinpaperi.
Levitä torttupohjalle notkistettu pähkinäsuklaalevite ja sitten aprikoosihillo. Kääri torttu leivinpaperin avulla napakaksi rullaksi ja nosta se vadille.
Notkista mascarpone kulhossa kevyesti sekoittamalla. Lisää joukkoon sitruunatahna ja sokerit. Vaahdota kerma ja kääntele se mascarponeseokseen. Kuorruta kääretorttu ja ripottele pinnalle ranskanpastillit.
Katso myös:
Gluteeniton valkosuklaa-unelmatorttu
Kotiliesi: Pähkinäinen marenkitorttu
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous