Reseptit

Keväinen kääretorttu Teresa Välimäen tapaan

Voit leipoa kääretortun kuorrutusta vaille valmiiksi jo edellisenä päivänä. Sitruunainen mascarponekuorrutus viimeistelee makunautinnon.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Jorma Marstio/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

8

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

pohja

  • 4 kananmunaa
  • 1.5 dl sokeria
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 0.5 dl perunajauhoja
  • 2 rkl tummaa kaakaojauhetta
  • 1 tl leivinjauhetta

Täyte

  • 175 g pähkinäsuklaalevitettä
  • 200 g aprikoosihilloa tai -marmeladia

Kuorrutus

  • 250 g mascarpone-tuorejuustoa
  • 1.5 dl sitruunatahnaa (lemon curd)
  • 2 rkl tomusokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 2 dl kuohukermaa

Pinnalle

  • 1 pss ranskanpastilleja

Valmistusohje

 

Vaahdota kananmunat ja sokeri vaaleaksi napakaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne varovasti sekoittaen vaahdon joukkoon. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun uunipannuun ja paista 200-asteisessa uunissa 7–8 minuuttia.

Laita pöydälle toinen leivinpaperi ja ripottele päälle sokeria. Kumoa kypsä torttupohja sokerin päälle ja anna sen jäähtyä. Poista leivinpaperi.

Levitä torttupohjalle notkistettu pähkinäsuklaalevite ja sitten aprikoosihillo. Kääri torttu leivinpaperin avulla napakaksi rullaksi ja nosta se vadille.

Notkista mascarpone kulhossa kevyesti sekoittamalla. Lisää joukkoon sitruunatahna ja sokerit. Vaahdota kerma ja kääntele se mascarponeseokseen. Kuorruta kääretorttu ja ripottele pinnalle ranskanpastillit.

Katso myös:

Gluteeniton valkosuklaa-unelmatorttu

Irish coffee -kääretorttu

Kääretorttuleivokset

Kotiliesi: Pähkinäinen marenkitorttu

X