Reseptit

Keväinen raastesalaatti tahinikastikkeella

Raastesalaatin mehevöittää tahinikastike. Raastesalaatti sopii hyvin pääsiäispöytään keventäjäksi.

Teksti:
Katri Schröder
Kuvat:
Ari Heinonen

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 2 porkkanaa
  • 300 g puna ja/ tai valkokaalia
  • puolikas kurkku
  • 1 punasipuli
  • 4 rkl kuorittuja seesaminsiemeniä

Tahinikastike:

  • 1 rkl tahinitahnaa
  • 1 rkl rypsiöljyä
  • 1 rkl appelsiinimehua
  • 1 rkl vaahterasiirappia
  • ripaus suolaa
  • ripaus rouhittuamustapippuria

Valmistusohje

1. Kuori ja leikkaa vihannesleikkurilla ohuita pitkiä suikaleita porkkanasta, kaalista, kurkusta ja sipulista.
2. Sekoita raasteet kulhossa ja nuiji kevyesti perunanuijalla, jotta ainekset hieman mehustuvat. Ripottele joukkoon seesaminsiemenet.
3. Sekoita kastikkeen ainekset tasaiseksi ja valuta kastike salaatin joukkoon tai tarjoile erikseen.

X