Reseptit

Keväinen salaatti

Salaatti on raikas ja terveellinen lounas. Siemenleivän kera saat päivääsi oikeaa lisäpuhtia!
Teksti: Soili Soisalo

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 2-3 erilaista salaattia (noin ½ ruukkua kutakin)
  • 2 dl mungpavun tai sinimailasen ituja
  • 1 verigreippi
  • 2 keitettyä kananmunaa
  • 50 g pekaanipähkinöitä

Kastike

  • 2 tl sinappia
  • 2 rkl greippimehua
  • 1 rkl vettä
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • ripaus suolaa
  • ripaus pippuria

Valmistusohje

1. Huuhtele ja valuta salaatit, keitä ja jäähdytä munat. Leikkaa greippi kalvottomaksi (ota vähän mehua talteen kastiketta varten).

2. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään.

3. Asettele salaatti, greippi ja idut kauniisti lautasille, kuori, lohko ja lisää munat, murenna pähkinöitä päälle.

4. Kostuta kastikkeella ja tarjoa siemenleivän kanssa.

890 kJ (210 kcal)/annos

X