Reseptit

Kevätkeitto

Kesäkeiton sisar kevätkeitto valmistuu pakasteherneistä, kevätsipulista, maa-artisokasta ja mintunoksista. Siis melko raikas ruokalaji.

Teksti:
Taina Salovaara

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

8

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 4 pussia pakasteherneitä
  • 8 kevätsipulia varsineen
  • 10 maa-artisokkaa
  • 1 rasia herneenversoja
  • tuoreita mintunoksia
  • 1.5 l mietoa kasvislientä
  • 3 dl laktoositonta kuohukermaa löysänä vaahtona

Valmistusohje

1. Hienonna kevätsipulit. Kuori ja paloittele maa-artisokat. Pane sipulit, artisokat ja herneet kattilaan. Kaada päälle kasvisliemi. Anna seoksen hautua, kunnes artisokat ovat pehmenneet.

2. Lisää herneenversot ja mintunoksat. Kuumenna hetki ja soseuta keitto. Jos haluat keitosta oikein sileän, painele keitto siivilän läpi. Lisää kasvislientä tarpeen mukaan. Mausta ja kuumenna.

3. Annostele keitto pieniin kuumennettuihin annoskulhoihin. Lusikoi päälle pehmeää kermavaahtoa. Koristele mintunlehdillä.

X