Reseptit

Kevätrisotto

4.4.2014 Teksti:

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

6

Arvostelu

Ainekset

300 g jauhelihaa
1 sipuli
3 valkosipulinkynttä
3 dl risottoriisiä
7 dl vettä
1 yrttifondi
200 g savupekonikuutioita
1 tlk valkoisia papuja tomaattikastikkeessa
70 g tomaattipyreetä
1 tl paprikajauhetta
1 tl chilijauhetta
1 tl juustokuminaa
2 tl korianteria
1 tl cayennepippuria
suolaa
mustapippuria
2.5 dl Valio Crea Aura sinihomejuustoruokakermaa

Valmistusohje

  1. Ruskista jauheliha kasarissa. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
  2. Lisää hienonnettu sipuli. Purista joukkoon valkosipulinkynnet. Kuullota hetki.
  3. Mausta paprikajauheella. Lisää riisi. Sekoita
  4. Lisää vesi ja yrttifondi.
  5. Laske lämpöä ja keitä hiljalleen kannen alla noin 10 minuuttia.
  6. Lisää mukaan savupekonikuutiot, pavut ja tomaattipyree. Mausta chilijauheella, juustokuminalla, korianterilla ja cayennepippurilla. Sekoita.
  7. Hauduta vielä muutama minuutti. Lisää tarvittaessa vähän vettä.
  8. Kaada joukkoon ruokakerma. Hauduta sekoittaen vielä hetki.
  9. Nauti makujen harmoniasta hyvässä seurassa.

 

Käytetyt Hyvää Suomesta-tuotteet:

– Snellmanin kunnon sika-nauta-jauheliha 300 g

– Poutun savupekonikuutio 200 g

– Valio Crea Aura sinihomejuustoruokakerma

Gasthaus Metso -blogi

Äänestä reseptiä!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Suosittelemme