Reseptit

Kevyemmät amerikkalaiset pannukakut

Kevyet amerikkalaiset pannukakut tehdään rasvattomaan maitoon, täysjyvävehnäjauhoihin ja nautitaan kermavaahdon ja vaahterasiirapin sijaan jogurtin, marjojen ja hedelmien kanssa.

Teksti:
Leena Valta

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Kevyet amerikkalaiset pannukakut

  • 1 kpl iso kananmuna
  • 2 dl rasvatonta maitoa
  • 1 dl täysjyvävehnäjauhoja
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1 rkl ruokosokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 ripaus suolaa

Lisäksi

  • 2 dl maustamatonta, rasvatonta jogurttia
  • 2 dl marjoja (esim. mansikoita, mustikoita, herukoita)
  • 2 dl hedelmiä kuutioina (mangoa, päärynää, rypäleitä)

Valmistusohje

Kevyet amerikkalaiset pannukakut valmistuvat näin:

Kevyet amerikkalaiset pannukakut tehdään täysjyvävehnäjauhoista ja rasvattomasta maidosta. Tällä ohjeella teet pannarit neljälle.

1. Riko kananmunan rakenne kulhossa. Sekoita munaan  rasvaton maito ja kuivat aineet. Lisää lopuksi rasva ja anna taikinan turvota jonkin aikaa jääkaapissa.

2. Sipaise lettupannun syvennykset rasvalla. Annostele syvennyksiin taikinaa. Muista, että taikina kohoaa reilusti. Käännä pannukakut heti, kun se on mahdollista, jotta lopputuloksena on kuohkeita pannareita.

3. Tarjoa kevyet amerikkalaiset pannarit jogurtin, marjojen ja hedelmien kanssa.

Kaipaatko lisää pannukakkureseptejä? Kokeile vaikkapa herkullisia vegaanisia pannukakkujavaniljaista pannukakkua tai
omenapannukakkua.

Katso myös: Pannukakku x 4 – herkkuja maailmalta

Lue  myös Kotiliesi.fi: Kevyet herkut ja leivonnaiset – katso reseptit

X