Kevyemmät amerikkalaiset pannukakut
Kevyet amerikkalaiset pannukakut tehdään rasvattomaan maitoon, täysjyvävehnäjauhoihin ja nautitaan kermavaahdon ja vaahterasiirapin sijaan jogurtin, marjojen ja hedelmien kanssa.
Ainekset
Kevyet amerikkalaiset pannukakut
- 1 kpl iso kananmuna
- 2 dl rasvatonta maitoa
- 1 dl täysjyvävehnäjauhoja
- 1 dl vehnäjauhoja
- 2 tl leivinjauhetta
- 1 rkl ruokosokeria
- 1 tl vaniljasokeria
- 1 ripaus suolaa
Lisäksi
- 2 dl maustamatonta, rasvatonta jogurttia
- 2 dl marjoja (esim. mansikoita, mustikoita, herukoita)
- 2 dl hedelmiä kuutioina (mangoa, päärynää, rypäleitä)
Valmistusohje
Kevyet amerikkalaiset pannukakut valmistuvat näin:
Kevyet amerikkalaiset pannukakut tehdään täysjyvävehnäjauhoista ja rasvattomasta maidosta. Tällä ohjeella teet pannarit neljälle.
1. Riko kananmunan rakenne kulhossa. Sekoita munaan rasvaton maito ja kuivat aineet. Lisää lopuksi rasva ja anna taikinan turvota jonkin aikaa jääkaapissa.
2. Sipaise lettupannun syvennykset rasvalla. Annostele syvennyksiin taikinaa. Muista, että taikina kohoaa reilusti. Käännä pannukakut heti, kun se on mahdollista, jotta lopputuloksena on kuohkeita pannareita.
3. Tarjoa kevyet amerikkalaiset pannarit jogurtin, marjojen ja hedelmien kanssa.
Kaipaatko lisää pannukakkureseptejä? Kokeile vaikkapa herkullisia vegaanisia pannukakkuja, vaniljaista pannukakkua tai
omenapannukakkua.
Katso myös: Pannukakku x 4 – herkkuja maailmalta
Lue myös Kotiliesi.fi: Kevyet herkut ja leivonnaiset – katso reseptit
Kommentit
Eihän tuossa ainesosissa mainita mitään rasvasta, paljonko ja mitä?
Kommentit
Eihän tuossa ainesosissa mainita mitään rasvasta, paljonko ja mitä?
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous