Reseptit

Kevyesti jäädytetty tyrnimousse

Michael Björklundin herkullisen raikas jälkiruoka on trio: tyrnisorbet, tyrnimousse ja mansikat.

Teksti:
Inga Aaltonen
Kuvat:
Seppo Saarentola

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

8

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Italialainen marenki:

  • 150 g munanvalkuaisia
  • 20 g sokeria (1/4 dl)
  • n. 1 dl vettä + 225 g sokeria

Tyrnimousse:

  • 7 dl vispikermaa
  • 8 liivatelehteä
  • 600 g tyrnipyreetä
  • 400 g italialaista marenkia
  • sokeria

Valmistusohje

 

Valmista ensin italialainen marenki: Vatkaa valkuaiset kuohkeaksi kiinteäksi vaahdoksi ja lisää vähitellen noin 1⁄4 dl sokeria. Keitä loppu sokeri ja vesi sokeriliemeksi (123-asteiseksi) ja vatkaa liemi ohuena nauhana valkuaisvaahdon joukkoon. Vatkaa marenkivaahto kylmäksi käsivatkaimen keskinopeudella.

Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä noin 10 minuuttia. Purista vesi pois ja kuumenna liivatteet juoksevaksi. Vatkaa kerma kevyeksi vaahdoksi. Sekoita tyrnipyree ja italialainen marenki ensin keskenään. Lisää sitten juokseva liivateseos. Kääntele viimeiseksi joukkoon kermavaahto. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa vähän sokeria. Kaada mousse vuokaan, peitä kelmulla ja anna hyytyä jääkaapissa tai pakastimessa.

Kumoa tai annostele tarjolle. Koristele tyrnisorbetpalloilla ja tuoreilla mansikoilla.

X