Reseptit

Kevyesti jäädytetty tyrnimousse

24.4.2014 Teksti: Inga Aaltonen Kuvat: Seppo Saarentola

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

8

Arvostelu

Ainekset

Italialainen marenki:

150 g munanvalkuaisia
20 g sokeria (1/4 dl)
n. 1 dl vettä + 225 g sokeria

Tyrnimousse:

7 dl vispikermaa
8 liivatelehteä
600 g tyrnipyreetä
400 g italialaista marenkia
sokeria

Valmistusohje

Michael Björklundin herkullisen raikas jälkiruoka on trio: tyrnisorbet, tyrnimousse ja mansikat.

Valmista ensin italialainen marenki: Vatkaa valkuaiset kuohkeaksi kiinteäksi vaahdoksi ja lisää vähitellen noin 1⁄4 dl sokeria. Keitä loppu sokeri ja vesi sokeriliemeksi (123-asteiseksi) ja vatkaa liemi ohuena nauhana valkuaisvaahdon joukkoon. Vatkaa marenkivaahto kylmäksi käsivatkaimen keskinopeudella.

Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä noin 10 minuuttia. Purista vesi pois ja kuumenna liivatteet juoksevaksi. Vatkaa kerma kevyeksi vaahdoksi. Sekoita tyrnipyree ja italialainen marenki ensin keskenään. Lisää sitten juokseva liivateseos. Kääntele viimeiseksi joukkoon kermavaahto. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa vähän sokeria. Kaada mousse vuokaan, peitä kelmulla ja anna hyytyä jääkaapissa tai pakastimessa.

Kumoa tai annostele tarjolle. Koristele tyrnisorbetpalloilla ja tuoreilla mansikoilla.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *