c
Reseptit

Kevyesti savustetut punakampelafileet herneenversokastikkeessa

15.4.2013 Teksti: Soili Soisalo Kuvat: Colourbox

Kaupalliset yhteistyöt

Suosittelemme

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos
Savunmakuinen punakampelafilee herneversokastikkeessa tuo makua illallispöytään. Tarjoile kalan kanssa täyteläistä punaviiniä.

Ainekset

600 g punakampelaa
1 rkl rypsiöljyä
0.5 tl suolaa
0,25-0,5 tl vastarouhittua pippurisekoitusta
1 savustuspussi (tavalliseen uuniin)

kastike:

1-2 ruukkua herneenversoja
1 limetin tai sitruunan mehu
1 nippu persiljaa
1 nippu tilliä
1 nippu ruohosipulia
2 dl ruokacremeä tai kermaa
1 dl kala- tai kasvislientä
(2 tl Maizena-suurustetta)

Valmistusohje

Punakampelafileet voi savustaa kevyesti savustuspussissa sähköuunissa. Herneenversokastike antaa pirteän maun punakampelafileille, lisäkkeeksi voi tarjota pikapaistettuja herneenversoja.

Öljyä kalafileet, ripottele niille suolaa ja pippuria ja pane savustuspussissa kuumaan uuniin savustumaan 15–20 minuutiksi. Noudata savustuspussin ohjeita. Pane kastikkeen ainekset tehosekoittimen tai monitoimikoneen kulhoon ja sekoita tasaiseksi.

Lämmitä kastike ja suurusta, jos on tarpeen.

Tarjoa lisäksi kuumalla, öljytyllä pannulla pikapaistettuja herneenversoja sekä höyrytettyjä perunoita tai villiriisiä.

Viinivinkki:
Kun kalassa on savun makua, viinissä saa olla voimaa. Hieman tamminen Uuden maailman chardonnay tai aromikas riesling sopii savustetun kalan kanssa. Saksalainen Schloss Schönborn Riesling Trocken (554127/9,09 €) on aromikas ja tasapainoisen hapokas viini. Viinien maku pärjää myös limetillä säväytetylle kastikkeelle.

Julkaistu aiemmin

suomen-kuvalehti

Luetuimmat

Lue myös

Suosittelemme