Reseptit

Kevyet chili-suklaamuffinit

Chili ja suklaa ne yhteen sopii. Kokeile yhdistelmää vaikkapa chili-suklaamuffineissa.

Teksti:
Emma Suominen
Kuvat:
Jorma Marstio

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

12

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 3.5 dl vehnäjauhoja
  • 3 rkl tummaa kaakaojauhetta
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 0.5 tl suolaa
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1.5 dl sokeria
  • 2 munaa
  • 100 g margariinia tai voita
  • 2 dl kevytmaitoa
  • 75 g tummaa suklaata
  • 1 kuivattu tai tuore chili

kuorrute:

  • 200 g maustamatonta tuorejuustoa (rasvaa 2 %)
  • 0.5 dl tomusokeria
  • 2 tl sitruunamehua

koristeluun:

  • 25 g tummaa suklaata rouhittuna

Valmistusohje

Joulupöydän ja pikkujoulupöydän suklaaherkku saa säväyksen chilistä. Chilisuklaamuffineissa on energiaa 250 kcal/muffini.

1. Sekoita kuivat aineet keskenään.
2. Sekoita munat ja rasva kuohkeaksi. Lisää maito ja lopuksi kuivat aineet muutamassa erässä. Sekoita taikina tasaiseksi.
3. Rouhi suklaa ja kääntele rouhe taikinaan. Hienonna tuore chili tai  murenna kuivattu chili, lisää taikinaan.
4. Jaa seos tukeviin muffinivuokiin tai muffinipellin voideltuihin syvennyksiin. Paista uunissa 200 asteessa 20–25 minuuttia. Anna jäähtyä.
5. Sekoita tomusokeri ja sitruunamehu tuorejuuston joukkoon. Viimeistele muffinit ennen tarjoilua kuorrutenokareella ja koristele suklaarouheella.

X