Kevyt ananasjuustokakku
Ananasjuustokakku on kevyt ja raikas. Rapean myslipohjan päällä on pehmeää tuorejuusto-jogurttiseosta ja makeaa ananasta.
Ainekset
Pohja:
- 2 dl mysliä
- 3 rkl margariinia
Täyte:
- 200 g tuorejuustoa (rasvaa 6-11 %)
- 3 dl vaniljajogurttia (rasvaton)
- 1/2 dl sokeria
- 2 tl vaniljasokeria
- 6 liivatelehteä
- 2 dl vispikermaa (rasvaa 25 %)
- 1 prk säilykeananasta tai 2 dl tuoretta ananasta
Valmistusohje
Kevyt ananasjuustokakku tehdään näin:
1. Sulata margariini ja sekoita myslin joukkoon. Vuoraa 20 cm halkaisijaltaan oleva irtopohjavuoka kelmulla ja painele seos vuoan pohjalle. Laita kylmään odottamaan.
2. Liota liivatelehtiä runsaassa kylmässä vedessä noin 5 minuuttia. Vatkaa kerma. Leikkaa ananas kuutioiksi ja laita ne pohjan päälle.
3. Sekoita notkean tuorejuuston joukkoon jogurtti ja sokeri. Purista liivatteista vesi pois. Kiehauta kattilassa tilkka vettä ja liuota liivatteet joukkoon sekoittaen. Jäähdytä seosta muutama minuutti.
4. Kaada haalea liivateseos ohuena nauhana täytteen joukkoon koko ajan sekoittaen. Nostele vatkattu kerma varovasti joukkoon. Kaada täyte vuokaan, peitä vuoka ja anna kakun hyytyä kylmässä vähintään 4 tuntia.Tarjoa kevyt ananasjuustokakku jälkiruokana tai kahvipöydässä.
Katso myös: Kevyt raparperijuustokakku
Kotiliesi.fi: 15 parasta juustokakkua – näillä hurmaat taatusti!
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous