Reseptit

Kevyt ananasjuustokakku

Ananasjuustokakku on kevyt ja raikas. Rapean myslipohjan päällä on pehmeää tuorejuusto-jogurttiseosta ja makeaa ananasta.

Teksti:
Maija Silvennoinen
Kuvat:
Hanne Manelius

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

12

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Pohja:

  • 2 dl mysliä
  • 3 rkl margariinia

Täyte:

  • 200 g tuorejuustoa (rasvaa 6-11 %)
  • 3 dl vaniljajogurttia (rasvaton)
  • 1/2 dl sokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 6 liivatelehteä
  • 2 dl vispikermaa (rasvaa 25 %)
  • 1 prk säilykeananasta tai 2 dl tuoretta ananasta

Valmistusohje

Kevyt ananasjuustokakku tehdään näin:

1. Sulata margariini ja sekoita myslin joukkoon. Vuoraa 20 cm halkaisijaltaan oleva irtopohjavuoka kelmulla ja painele seos vuoan pohjalle. Laita kylmään odottamaan.

2. Liota liivatelehtiä runsaassa kylmässä vedessä noin 5 minuuttia. Vatkaa kerma. Leikkaa ananas kuutioiksi ja laita ne pohjan päälle.

3. Sekoita notkean tuorejuuston joukkoon jogurtti ja sokeri. Purista liivatteista vesi pois. Kiehauta kattilassa tilkka vettä ja liuota liivatteet joukkoon sekoittaen. Jäähdytä seosta muutama minuutti.

4. Kaada haalea liivateseos ohuena nauhana täytteen joukkoon koko ajan sekoittaen. Nostele vatkattu kerma varovasti joukkoon. Kaada täyte vuokaan, peitä vuoka ja anna kakun hyytyä kylmässä vähintään 4 tuntia.Tarjoa kevyt ananasjuustokakku jälkiruokana tai kahvipöydässä.

Katso myös: Kevyt raparperijuustokakku

Kotiliesi.fi: 15 parasta juustokakkua – näillä hurmaat taatusti!

X