Reseptit

Kevyt appelsiiniriisi

Appelsiiniriisi pelastaa hitaat iltapäivät. Täysjyväriisi ravitsee ja appelsiini hellii makuhermojasi. Kokeilun arvoinen välipala!

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Riikka Hurri/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

2

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 dl täysjyväriisiä
  • 1 dl kevytvispikermaa
  • 2 rkl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1/2 sitruunan mehu (raastettua sitruunan kuorta)
  • 1 dl maustamatonta jogurttia
  • 1–2 appelsiinia
  • kuorellisia manteleita

Valmistusohje

Täysjyväriisistä tehty kevyt appelsiiniriisi on maistuva välipala. Tähän herkkuun sopivat myös klementiinit, satsumat ja verigreippi.

1. Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan. Vatkaa kerma ja sokerit vaahdoksi. Sekoita kermavaahto ja jogurtti jäähtyneeseen riisiin. Mausta vaniljalla ja sitruunalla.

2. Kuori ja paloittele appelsiinit ja pane palat juomalasien tai jälkiruokakulhojen pohjalle. Lusikoi päälle riisiseos. Rouhi pinnalle manteleita.

Lisää appelsiinia:

Appelsiini tuo talveen häivähdyksen aurinkoa
Marinoidut appelsiinit
Appelsiini-pähkinäsalaatti
Kotiliesi.fi: Appelsiinijuustokakku

X