Reseptit

Kevyt hernesosekeitto ilman sipulia

Hernesosekeitto maistuu joillekin sipulin kanssa, mutta jos et pidä sipulista, tässä reseptissä sitä ei ole lainkaan.

Teksti:
Sirkka Hirvonen
Kuvat:
Mirva Kakko

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 4 dl vettä
  • 2 rkl kasvisfondia
  • 400 g pakasteherneitä
  • 1 tl kuivattua kirveliä tai minttua tai
  • 1 rkl hienonnettua tuoretta yrttiä
  • 1 rkl hunajaa
  • mineraalisuolaa
  • rouhittua mustapippuria
  • 1 dl rasvatonta maitoa
  • tuoretta kirveliä tai minttua

Valmistusohje

 

Kuumenna vesi ja kasvisfondi kiehuvaksi. Lisää herneet ja keitä noin viisi minuuttia, kunnes herneet ovat pehmenneet. Lisää kirveli tai minttu, hunaja sekä maun mukaan mineraalisuolaa ja mustapippuria. Soseuta keitto sauvasekoittimella, monitoimikoneessa tai tehosekoittimessa ja kuumenna tarvittaessa uudelleen.

Kuumenna rasvaton maito kiehuvaksi ja vatkaa kovaksi vaahdoksi. Sekoita maitovaahto hernesosekeiton joukkoon juuri ennen tarjoilua. Annostele keitto tarjolle ja koristele annokset tuoreella kirvelillä tai mintulla.

X