Reseptit

Luumurahka

Luumurahka on joulun helpoin ja nopein jälkiruoka. Tässä suussa sulavassa luumurahkassa on täyteläinen maku, vaikka kaloreita on vain 170/annos.

Teksti:
Emma Suominen
Kuvat:
Pekka Holmström

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Luumurahka

  • 250 g maitorahkaa (rasvaa 0,4 %)
  • 1.5 dl luumusosetta
  • 1 dl vispikermaa (rasvaa ±8 %)
  • 1 dl maustamatonta jogurttia (rasvaa 2 %)
  • 2 rkl hunajaa tai fariinisokeria
  • 2 tl vaniljasokeria

Valmistusohje

Luumurahka tehdään näin helposti:

1. Sekoita maitorahka, jogurtti ja luumusose keskenään. Vatkaa kerma kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita vaahto varovasti nostelemalla luumurahkan joukkoon.
2. Mausta luumurahka tarvittaessa sokerilla ja vaniljajauheella tai -sokerilla.

Katso myös: Raidallinen rahka-vadelmaherkku

Lue myös Kotiliesi.fi: Näin syntyy Viktorian luumuherkku, joka sopii mainiosti joulupöytään.

X