Reseptit

Kevyt mozzarella-katkarapusalaatti

16.5.2016 Teksti: Anna Kara Kuvat: Jukka Pakarinen

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

2

Arvostelu

Kevyt mozzarella-katkarapusalaatti sopii lisäkkeeksi tai kevyeksi lounaaksi myös sellaisenaan.

Ainekset

1 pussi (150-200 g) salaattisekoitusta
1/2 avokado
1/4 hunajamelonia
1/2 paprika
1 punasipuli
1/2 pkt (75 g) mozzarellaa (rasvaa max. 9 %, esim. Juustoportin Levyt-Mozzarella)
1 dl katkarapuja
tuoretta tilliä ja basilikaa

Sitruunakastike

1/2 sitruuna (mieluiten luomu)
1 valkosipulinkynsi
2 tl vahvaa sinappia
1 rkl oliiviöljyä
(sormi)suolaa
mustapippuria

Valmistusohje

1. Valmista annokset suoraan lautasille. Levitä pohjalle salaattisekoitus, lisää päälle paloiteltu avokado ja kuutioitu meloni. Silppua pinnalle paprikaa ja punasipulia. Leikkaa mozzarella viipaleiksi ja lisää salaatin päälle katkarapujen kanssa. Ripottele pinnalle runsaasti tilliä ja basilikaa.

2. Valmista kastike. Pese sitruuna kuumalla vedellä, käytä apuna esimerkiksi juuresharjaa. Raasta puolet sitruunankuoresta kulhoon ja puserra päälle mehu. Purista kastikkeeseen valkosipuli ja lisää sinappi. Vatkaa joukkoon lopuksi oliiviöljy. Mausta suolalla ja pippurilla ja kaada salaatin päälle.

Herkuttele myös näillä salaateilla:

mansikka-mozzarellasalaatti

Mansikka-mozzarellasalaatti

punajuuri-mozzarellasalaatti

Punajuuri-mozzarellasalaatti

mansikkasalaatti

Mansikka-katkarapu-briesalaatti

Kotiliesi.fi: Raikas katkarapusalaatti