Reseptit

Kevyt mozzarella-katkarapusalaatti

Kevyt mozzarella-katkarapusalaatti sopii lisäkkeeksi tai kevyeksi lounaaksi myös sellaisenaan.

Teksti:
Anna Kara
Kuvat:
Jukka Pakarinen

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

2

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 pussi (150-200 g) salaattisekoitusta
  • 1/2 avokado
  • 1/4 hunajamelonia
  • 1/2 paprika
  • 1 punasipuli
  • 1/2 pkt (75 g) mozzarellaa (rasvaa max. 9 %, esim. Juustoportin Levyt-Mozzarella)
  • 1 dl katkarapuja
  • tuoretta tilliä ja basilikaa

Sitruunakastike

  • 1/2 sitruuna (mieluiten luomu)
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 2 tl vahvaa sinappia
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • (sormi)suolaa
  • mustapippuria

Valmistusohje

Kevyt mozzarella-katkarapusalaatti tehdään näin:

1. Halkaise avokado, poista kivi, kuori ja paloittele. Kuutioi meloni. Valmista salaattiannokset suoraan lautasille. Levitä  lautasen pohjalle ensin salaattisekoitus, lisää päälle paloiteltu avokado ja kuutioitu meloni. Silppua pinnalle paprikaa ja punasipulia. Leikkaa mozzarella viipaleiksi ja lisää salaatin päälle katkarapujen kanssa. Ripottele salaatin pinnalle runsaasti tilliä ja basilikaa.

2. Valmista sitten  kastike salaatille. Pese sitruuna kuumalla vedellä, käytä apuna esimerkiksi juuresharjaa. Raasta puolet sitruunankuoresta kulhoon ja puserra päälle mehu. Purista kastikkeeseen valkosipuli ja lisää sinappi. Vatkaa joukkoon lopuksi oliiviöljy. Mausta kstike suolalla ja pippurilla ja kaada salaatin päälle. Tarjoa kevyt mozzarella-katkarapusalaatti heti.

Herkuttele myös näillä raikkailla salaateilla:

mansikka-mozzarellasalaatti

Mansikka-mozzarellasalaatti

punajuuri-mozzarellasalaatti

Punajuuri-mozzarellasalaatti

mansikkasalaatti

Mansikka-katkarapu-briesalaatti

Katso myös Kotiliesi.fi: Raikas katkarapusalaatti

X