Kevyt mozzarella-katkarapusalaatti
Kevyt mozzarella-katkarapusalaatti sopii lisäkkeeksi tai kevyeksi lounaaksi myös sellaisenaan.
Ainekset
- 1 pussi (150-200 g) salaattisekoitusta
- 1/2 avokado
- 1/4 hunajamelonia
- 1/2 paprika
- 1 punasipuli
- 1/2 pkt (75 g) mozzarellaa (rasvaa max. 9 %, esim. Juustoportin Levyt-Mozzarella)
- 1 dl katkarapuja
- tuoretta tilliä ja basilikaa
Sitruunakastike
- 1/2 sitruuna (mieluiten luomu)
- 1 valkosipulinkynsi
- 2 tl vahvaa sinappia
- 1 rkl oliiviöljyä
- (sormi)suolaa
- mustapippuria
Valmistusohje
Kevyt mozzarella-katkarapusalaatti tehdään näin:
1. Halkaise avokado, poista kivi, kuori ja paloittele. Kuutioi meloni. Valmista salaattiannokset suoraan lautasille. Levitä lautasen pohjalle ensin salaattisekoitus, lisää päälle paloiteltu avokado ja kuutioitu meloni. Silppua pinnalle paprikaa ja punasipulia. Leikkaa mozzarella viipaleiksi ja lisää salaatin päälle katkarapujen kanssa. Ripottele salaatin pinnalle runsaasti tilliä ja basilikaa.
2. Valmista sitten kastike salaatille. Pese sitruuna kuumalla vedellä, käytä apuna esimerkiksi juuresharjaa. Raasta puolet sitruunankuoresta kulhoon ja puserra päälle mehu. Purista kastikkeeseen valkosipuli ja lisää sinappi. Vatkaa joukkoon lopuksi oliiviöljy. Mausta kstike suolalla ja pippurilla ja kaada salaatin päälle. Tarjoa kevyt mozzarella-katkarapusalaatti heti.
Herkuttele myös näillä raikkailla salaateilla:
Mansikka-katkarapu-briesalaatti
Katso myös Kotiliesi.fi: Raikas katkarapusalaatti
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous