Reseptit

Kevyt omenakakku

2.9.2014 Teksti: Sirkka Hirvonen Kuvat: Seppo Saarentola/Otavamedia

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

16

Arvostelu

Ainekset

Taikina:

3 munaa
1 ½ dl sokeria
2 ½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
5 rkl kuumaa vettä

täyte:

3–4 happoista omenaa
3 rkl sokeria
1 rkl kanelia

vuokaan:

voita tai margariinia
korppujauhetta

Valmistusohje

Kevyt omenakakku maistuu vaniljakastikkeen kanssa.

1.  Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää vehnäjauho-leivinjauheseos ja lopuksi kuuma vesi koko ajan sekoittaen. Huuhdo ja halkaise omenat. Kotimaiset omenat voi käyttää kuorineen. Poista omenista kanta ja siemenkota. Leikkaa omenanpuolikkaat lohkoiksi ja kierittele lohkot sokeri-kaneliseoksessa.

2. Voitele ja korppujauhota tasapohjainen (irtoreuna)vuoka ja kaada taikina vuokaan. Pistele omenalohkot tasaisesti taikinaan. Paista kakkua 175 asteen uuninlämmössä 35–40 minuuttia.

3. Tarjoa sellaisenaan tai vaahdotetun vanilliinikastikkeen tai pehmeän vaniljajäätelön kanssa.