Reseptit

Kevyt omenakakku

2.9.2014 Teksti: Sirkka Hirvonen Kuvat: Seppo Saarentola/Otavamedia

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

16

Arvostelu

Ainekset

Taikina:

3 munaa
1 ½ dl sokeria
2 ½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
5 rkl kuumaa vettä

täyte:

3–4 happoista omenaa
3 rkl sokeria
1 rkl kanelia

vuokaan:

voita tai margariinia
korppujauhetta

Valmistusohje

Kevyt omenakakku maistuu vaniljakastikkeen kanssa.

1.  Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää vehnäjauho-leivinjauheseos ja lopuksi kuuma vesi koko ajan sekoittaen. Huuhdo ja halkaise omenat. Kotimaiset omenat voi käyttää kuorineen. Poista omenista kanta ja siemenkota. Leikkaa omenanpuolikkaat lohkoiksi ja kierittele lohkot sokeri-kaneliseoksessa.

2. Voitele ja korppujauhota tasapohjainen (irtoreuna)vuoka ja kaada taikina vuokaan. Pistele omenalohkot tasaisesti taikinaan. Paista kakkua 175 asteen uuninlämmössä 35–40 minuuttia.

3. Tarjoa sellaisenaan tai vaahdotetun vanilliinikastikkeen tai pehmeän vaniljajäätelön kanssa.

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *