Reseptit

Kevyt omenakakku

Kevyt omenakakku maistuu vaniljakastikkeen kanssa.
Teksti: Sirkka Hirvonen Kuvat: Seppo Saarentola/Otavamedia

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

16

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Taikina:

  • 3 munaa
  • 1 ½ dl sokeria
  • 2 ½ dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 5 rkl kuumaa vettä

täyte:

  • 3–4 happoista omenaa
  • 3 rkl sokeria
  • 1 rkl kanelia

vuokaan:

  • voita tai margariinia
  • korppujauhetta

Valmistusohje

 

1.  Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää vehnäjauho-leivinjauheseos ja lopuksi kuuma vesi koko ajan sekoittaen. Huuhdo ja halkaise omenat. Kotimaiset omenat voi käyttää kuorineen. Poista omenista kanta ja siemenkota. Leikkaa omenanpuolikkaat lohkoiksi ja kierittele lohkot sokeri-kaneliseoksessa.

2. Voitele ja korppujauhota tasapohjainen (irtoreuna)vuoka ja kaada taikina vuokaan. Pistele omenalohkot tasaisesti taikinaan. Paista kakkua 175 asteen uuninlämmössä 35–40 minuuttia.

3. Tarjoa sellaisenaan tai vaahdotetun vanilliinikastikkeen tai pehmeän vaniljajäätelön kanssa.

X