Reseptit

Kevyt papusalaatti

Kevyt papusalaatti on hyvä eväs retkikoriin.

Teksti:
Sirkka Hirvonen
Kuvat:
Tommi Tuomi

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 250 g liotettuja ja keitettyjä tai veteen säilöttyjä papuja

kastike:

  • 3 rkl öljyä
  • puolikkaan sitruunan mehu
  • 1 rkl Dijon-sinappia
  • 1 tl kuivattua timjamia
  • 1 tl kuivattua kirveliä
  • mineraalisuolaa
  • rouhittua mustapippuria

Lisäksi:

  • 1 pieni punasipuli
  • 2-3 lehtisellerinvartta
  • 1 pieni paprika
  • puoli ruukkua basilikaa
  • 1 jää- tai punasalaatti tai pari kourallista erilaisia salaatinlehtiä

Valmistusohje

 

1. Liota ja keitä pavut pakkauksen ohjeen mukaan tai käytä veteen säilöttyjä papuja, jotka pitää huuhtoa ja valuttaa hyvin. Ruokaan sopivat myös valmiit papuseokset.

2. Vatkaa kaikki kastikeaineet keskenään. Mausta kastike maun mukaan mineraalisuolalla ja mustapippurilla. Sekoita kastike papujen joukkoon ja anna maustua muutama tunti jääkaapissa.

3. Kuori ja hienonna punasipuli. Huuhdo ja suikaloi lehtisellerinvarret. Huuhdo ja halkaise paprika, poista kanta sekä siemenet ja kuutioi paprikanpuolikkaat. Hienonna suurin osa basilikasta. Sekoita punasipuli, lehtiselleri, paprika ja basilika papujen joukkoon.

4. Kuivaa salaatinlehdet ja levitä ne vadille. Kumoa papuseos päälle ja koristele salaatti basilikanlehdillä.

X