Kevyt parsakaali-broileripata
Pataruoat maistuvat arkiruoaksi, sillä ne säilyvät hyvänä jääkaapissa muutamankin päivän. Kokeile esimerkiksi parsakaali-broileripataa, jonka ohjeen löydät alhaalta.
Ainekset
Parsakaali-broileripata
- 400 g broilerin rintafileetä
- 400-500 g tuoretta tai pakastettua parsakaalia
- 1 chilipalko
- 1 cm pala tuoretta inkivääriä
- 1 rkl öljyä
- 1 tl juustokuminaa eli jeeraa
- 1 tl mineraalisuolaa
- 1/4 tl rouhittua mustapippuria
- 4 dl kookosmaitoa
- 1 limetin tai 1/2 sitruunan mehu
- hienonnettua tuoretta korianteria
- persiljaa tai basilikaa
Valmistusohje
Parsakaali-broileripata tarjotaan täysjyvänuudeleiden ja vihersalaatin kanssa.
- Paloittele broilerin rintafileet ja huuhdottu parsakaali. Huuhdo ja halkaise chili. Poista siitä kanta sekä siemenet ja suikaloi chilinpuolikkaat. Kuori ja raasta inkivääri tai käytä valmista inkivääritahnaa.
- Kuumenna öljy vokissa, suuressa paistinpannussa tai paistokasarissa. Lisää broilerinpalat ja paista ne joka puolelta kauniin värisiksi. Mausta broileri jeeralla, mineraalisuolalla sekä mustapippurilla. Lisää chili, inkivääri sekä paloiteltu parsakaali ja kaada kookosmaito joukkoon. Hauduta miedolla lämmöllä 5–7 minuuttia, kunnes parsakaali on napakan kypsää.
- Mausta parsakaali-broileripata limetti- tai sitruunamehulla ja ripottele joukkoon hienonnettuja tuoreita yrttejä.
Jos tarjoilet parsakaali-broileripataa nuudeleiden ja vihersalaatin kanssa, tarvitset lisäksi n. 80 g täysjyvänuudeleita ja 1 1/2 dl vihersalaattia.
Katso myös: Broileria ja pastaa toscanalaisittain
Katso myös Kotiliesi.fi: Broilerisalaatti keitetystä kanasta
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous