Reseptit

Kevyt porkkanakakku

20.5.2012 Teksti: Senja Jääskeläinen

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

12

Arvostelu

Ihanan mausteinen porkkanakakku kuuluu kahvipöydän klassikoihin. Tällä reseptillä voit nauttia jälkiruoasta kevyin mielin.

Ainekset

pohja:

3 porkkanaa
2 munaa
1 dl sokeria
50 g margariinia
1 prk (227 g) ananasmurskaa
2 dl vehnäjauhoja
1 dl vehnäleseitä
1 rkl kanelia
1 rkl kardemummaa
1 tl leivinjauhetta

päälle:

1/2 prk maitorahkaa
2 rkl kevyt sulatejuustoa (rasvaa max. 10 %)
2 rkl sitruunamehua
1/2 dl tomusokeria

koristeeksi:

1/2 appelsiini

Valmistusohje

  1. Kuori ja raasta porkkanat. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää sulatettu rasva, porkkanaraaste, ananasmurska liemineen sekä keskenään sekoitetut kuivat aineet. Sekoita varovasti kääntelemällä tasaiseksi taikinaksi.
  2. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun, tasapohjaiseen kakkuvuokaan ja paista 175 asteen uuninlämmössä noin 40 minuuttia. Anna jäähtyä ja kumoa kakku vuoasta.
  3. Sekoita maitorahkan joukkoon sulatejuusto ja sitruunamehu ja makeuta seos tomusokerilla. Levitä seos kakun päälle ja koristele kalvottomiksi leikatuilla appelsiinilohkoilla. Jos käytät koristeluun myös kuorta, pese hedelmä erittäin huolellisesti tai käytä luomuappelsiinia.