Reseptit

Kevyt Ramen-keitto

Ramen-keitto on erittäin suosittu ruoka, jonka voi valmistaa niin kasvisruokailijan kuin sekasyöjänkin makuun. Keitto sopii hyvin myös keventäjälle, sillä yhdessä annoksessa on noin 300 kilokaloria.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Pekka Holmström

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 2 munaa
  • 200 g nuudeleita
  • 200 g kypsää broilerin rintafileetä
  • 100 g pakastemaissia
  • 80 g pinaattia
  • 100 g herkku-, shimeji- tai siitakesieniä
  • 1 l mietoa kanalientä
  • 2 ps (à 10 g) misokeittoaineksia
  • 2 cm:n pala inkivääriä
  • 2 rkl japanilaista soijaa
  • (2 rkl sherryä)
  • 50 g ituja
  • 2 silputtua kevätsipulia

Valmistusohje

Ramen-keitto on nyt supersuosittua kaikkialla maailmassa. Ramenin voi keventää vähentämällä nuudeleiden määrän puoleen. Broilerin sijaan keittoon sopii myös tofu. Yhdessä annoksessa  kevyttä ramen-keittoa on 300 kcal.

1. Keitä munia 8 minuuttia. Jäähdytä kuori ja halkaise. Huuhdo ja valuta idut. Leikkaa kypsät kanafileet viipaleiksi. Ryöppää pinaatti vähässä vedessä.
2. Kuumenna kanaliemi. Lisää hienonnettu inkivääri, soija, sienet (isot viipaleina), misokeittoainekset ja sherry. Mausta liemi mustapippurilla. Anna kiehua hetki. Lisää maissit kuumenemaan liemeen.
3. Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan. Jaa nuudelit kuumennettuihin annoskulhoihin. Lisää liemi, kanapalat, pinaatti ja idut. Pane päälle munanpuolikkaat.

X