espanjalainen purjo-perunakeitto
Reseptit

Kierresämpylät

Kierresämpylät leivotaan pellillä bostonkakun tapaan. Muhkeiden lämpimäisten täytteessä hurmaavat yrtit ja pehmeä tuorejuusto.
Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Niclas Mäkelä/Otavamedia

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

20

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Kierresämpylät

  • 5 dl vettä (kädenlämpöistä)
  • 25 g tuorehiivaa
  • 1 rkl siirappia
  • 1 1/2 tl suolaa
  • 10-12 dl sämpyläjauhoseosta
  • 50 g pehmeää voita tai margariinia

Täyte

  • 125 g pehmeää voita tai margariinia
  • 200 g ruohosipulituorejuustoa
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2 tl oreganoa
  • 50 g aurinkokuivattuja tomaatteja

Pinnalle

  • 1/2 dl siemensekoitusta

Valmistusohje

Kierresämpylät leivotaan helposti näin:

1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää siirappi ja suola. Alusta jauhot taikinaan, lisää pehmeä rasva alustamisen loppupuolella. Anna taikinan kohota 30 minuuttia.

2. Sekoita tuorejuusto voihin. Puserra sekaan valkosipuli ja lisää oregano. Silppua tomaatit.

3. Kumoa taikina jauhotetulle alustalle ja vaivaa hyvin. Jaa taikina kahteen osaan ja kauli molemmat palat 30 x 40 cm:n kokoisiksi levyiksi. Levitä täyte levyille. Ripottele päälle silputut tomaatit. Kääri levyt rulliksi ja leikkaa kumpikin 10 palaksi.

4. Asettele palat reunalliselle uunipellille leivinpaperin päälle lähelle toisiaan. Ripottele pinnalle siemenet ja anna sämpylöiden kohota noin 20 minuuttia. Paista kierresämpylät 200-asteisen uunin keskitasolla 25–30 minuuttia.

Katso myös: Kinkku-sinihomejuustoboston

Katso myös Kotiliesi.fi: Kuohkeat sämpylät – poimi sämpylätaikinan perusresepti ja oikaisijan unelmaohje

X