Reseptit

Kievin kana

Maustevoilla täytetty ja pinnalta rapea broilerinfilee eli Kiovan tai Kievin kana on herkullinen sunnuntairuoka. Kievin kanaa pidetään yhtenä Ukrainan kansallisruoista.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Kievin kana

  • 4 broilerin rintafileetä

Maustevoi

  • 100 g voita (huoneenlämpöistä)
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 3 rkl persiljaa hienonnettuna
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 2 rkl kuivattua rakuunaa
  • 1/4 tl mustapippuria
  • 1/4 tl suolaa

Leivitys

  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl suolaa
  • 1/2 tl mustapippuria
  • 2 kananmunaa
  • 1 1/2 dl korppu- tai pankojauhoja

Paistamiseen

  • öljyä

Valmistusohje

Kievin kana tehdään helposti näin:

1. Valmista maustevoi hyvissä ajoin etukäteen, jotta se ehtii kovettua. Sekoita voihin muut ainekset, kääri voi kelmun sisällä ohueksi pötköksi ja pane pakastimeen vähintään tunniksi.

2. Säädä uuni kuumenemaan 150 asteeseen. Mittaa vehnäjauhot ja mausteet yhdelle lautaselle, riko munat toiselle lautaselle ja korppu- tai pankojauhot kolmannelle. Tee broilerinfileisiin leveä, pitkittäinen tasku esimerkiksi fileointiveitsellä. Leikkaa voi viipaleiksi ja työnnä taskuihin. Sulje viiltokohta hyvin cocktailtikuilla.

3. Kääntele broileri ensin vehnäjauhoissa, sitten rikkivatkatussa munassa ja lopuksi korppujauhoissa. Kuumenna paistinpannulla noin sentin kerros öljyä. Ruskista broileri keskilämmöllä kauniin ruskeaksi joka puolelta. Laita broilerit uunivuokaan ja anna kypsyä uunin keskitasolla 10–15 minuuttia (sisälämpötila 75 astetta).

4. Tarjoa kievin kana vastapaistettuna esimerkiksi perunoiden tai muusin ja vihreiden papujen kanssa.

Katso myös: Lyonin kana

Katso myös Kotiliesi.fi: Wieninleike broilerista

X