Reseptit

Kiinalainen lihavokki

Kevyt ja helposti valmistuva naudanlihavokki sisältää energiaa 350 kcal/annos.

Teksti:
Pia Arnould
Kuvat:
Colourbox.com

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 300 g naudanfileetä
  • 2 tl rypsiöljyä
  • 2 tl seesamiöljyä
  • 2 porkkanaa (120 g)
  • 1 punainen paprika (150 g)
  • 2 cm:n pala tuoretta inkivääriä
  • 300 g parsakaalia
  • 1 sipuli (50 g)
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2 rkl vähäsuolaista soijakastiketta
  • 2 tl fariinisokeria
  • 1 rkl punaviinietikkaa
  • 100 g mungpavun ituja
  • 2 dl täysjyväriisiä (170 g)

Valmistusohje

 

1. Keitä täysjyväriisi pakkauksen ohjeen mukaan.
2. Leikkaa liha ohuiksi viipaleiksi. Kuumenna vokkipannulla molemmat öljyt ja kypsennä lihasuikaleita muutama minuutti. Nosta lihat syrjään.
3. Kuori porkkanat ja leikkaa ohuiksi suikaleiksi paprikan ja inkiväärin kanssa. Pilko parsakaali pieniksi kukinnoiksi ja kypsennä kukinnot pienessä vesimäärässä
nopeasti puolikypsiksi. Valuta parsakaalit.
4. Kuori ja viipaloi sipuli ja hienonna valkosipulinkynnet. Kuullota pannulla muutaman minuutin ajan. Lisää porkkanat, paprikat ja inkivääri sekä soijakastike, sokeri
ja viinietikka. Hauduta muutaman minuutin ajan, kunnes kasvikset ovat napakan kypsiä.
5. Lisää lopuksi lihasuikaleet, parsakaalit ja idut. Kuumenna vokki ja tarjoa täysjyväriisin kera. Ripottele  annosten pinnalle tuoretta korianteria.

X