Reseptit

Kiinalaiset grilliribsit valmistuvat hitaasti, mutta helposti

15.5.2014 Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Colourbox.com

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

Arvostelu

Ainekset

1 1/2 - 2 kg ribsejä eli luisia possun kylkirivejä
2 dl Hoisinkastiketta
2 rkl raastettua inkivääriä
1 dl soijaa
3 rkl seesamiöljyä
1/2 dl riisiviinietikkaa
1/2 dl sherryä
3 tl kiinalaista viismaustetta
4 rkl sokeria

Valmistusohje

Ribsit kannattaa aina ensin kypsentää täysin mureiksi miedossa uuninlämmössä. Grillissä paahtaminen tarjoiluvaiheessa antaa kiinalaisille grilliribseille mukavan tulen maun.

Pane kylkirivit uunipellille. Sekoita mausteliemi ja levitä ribsien päälle. Levitä alumiinifolio tiiviisti uunipellin päälle. Kypsennä 160-asteisessa uunissa 3 tuntia. Poista folio kypsennyksen lopulla.

Sivele ribsit öljyllä ja grillaa niihin tulen maku hehkuvan hiilloksen päällä. Leikkaa kypsät kylkirivit sormipaloiksi luiden välistä.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *