Reseptit

Kiinankaalipiiras

Mehevä kiinankaalipiiras saa makua fetajuustosta, aurinkokuivatuista tomaateista ja yrteistä.

Teksti:
Sirkka Hirvonen

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

pohja

  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 2 dl graham- tai spelttijauhoja
  • 1/2 pussia kuivahiivaa
  • ripaus mineraalisuolaa
  • 1.5 dl maitoa
  • 75 g voita tai margariinia (rasvaa enintään 60 %)

Täyte

  • 1/2 kiinankaalia
  • 2-3 varrellista nippusipulia
  • 2-3 valkosipulinkynttä
  • 1 paprika
  • 4 aurinkokuivattua tomaattia
  • 150-200 g salaattijuustoa
  • tuoretta basilikaa ja oreganoa
  • öljyä
  • 2.5 dl maustettua ruokakermaa (kolme juustoa)
  • 3 munaa
  • mineraalisuolaa ja rouhittua mustapippuria

Valmistusohje

Tee ensin pohja. Sekoita jauhot, kuivahiiva ja mineraalisuola keskenään. Lisää kädenlämpöinen maito sekä pehmeä rasva. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Anna kohota sen aikaa, kun teet täytteen.

Huuhdo ja suikaloi kiinankaali. Hienonna sipulit. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Huuhdo ja halkaise paprika. Poista siitä kanta sekä siemenet ja suikaloi tai kuutioi paprikanpuolikkaat. Hienonna aurinkokuivatut tomaatit. Kuutioi salaattijuusto tai valuta valmiit juustokuutiot. Hienonna basilika ja oregano.

Kuumenna tilkka öljyä pinnoitetussa paistinpannussa. Lisää sipulit, valkosipulinkynnet, kiinankaali sekä paprika ja kuullota niitä pari minuuttia.

Ota pannu levyltä pois ja anna seoksen jäähtyä hieman. Lisää salaattijuusto, aurinkokuivatut tomaatit ja hienonnetut yrtit. Sekoita ruokakerma sekä munat keskenään ja lisää ne muiden täyteaineiden joukkoon. Mausta täyte maun mukaan mineraalisuolalla ja mustapippurilla.

Kauli taikina pyöreäksi levyksi ja nosta levy piirasvuokaan. Sen tulee peittää myös vuoan reunat.

Kumoa täyte taikinan päälle vuokaan.

Paista 175 asteen uuninlämmössä 45–50 minuuttia, kunnes täyte on keskeltäkin hyytynyt.

X