14.5.2012

Kiinankaalipiiras

Teksti: Sirkka Hirvonen

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

Arvostelu

Ainekset

pohja

2 dl vehnäjauhoja
2 dl graham- tai spelttijauhoja
1/2 pussia kuivahiivaa
ripaus mineraalisuolaa
1.5 dl maitoa
75 g voita tai margariinia (rasvaa enintään 60 %)

Täyte

1/2 kiinankaalia
2-3 varrellista nippusipulia
2-3 valkosipulinkynttä
1 paprika
4 aurinkokuivattua tomaattia
150-200 g salaattijuustoa
tuoretta basilikaa ja oreganoa
öljyä
2.5 dl maustettua ruokakermaa (kolme juustoa)
3 munaa
mineraalisuolaa ja rouhittua mustapippuria

Valmistusohje

Tee ensin pohja. Sekoita jauhot, kuivahiiva ja mineraalisuola keskenään. Lisää kädenlämpöinen maito sekä pehmeä rasva. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Anna kohota sen aikaa, kun teet täytteen.

Huuhdo ja suikaloi kiinankaali. Hienonna sipulit. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Huuhdo ja halkaise paprika. Poista siitä kanta sekä siemenet ja suikaloi tai kuutioi paprikanpuolikkaat. Hienonna aurinkokuivatut tomaatit. Kuutioi salaattijuusto tai valuta valmiit juustokuutiot. Hienonna basilika ja oregano.

Kuumenna tilkka öljyä pinnoitetussa paistinpannussa. Lisää sipulit, valkosipulinkynnet, kiinankaali sekä paprika ja kuullota niitä pari minuuttia.

Ota pannu levyltä pois ja anna seoksen jäähtyä hieman. Lisää salaattijuusto, aurinkokuivatut tomaatit ja hienonnetut yrtit. Sekoita ruokakerma sekä munat keskenään ja lisää ne muiden täyteaineiden joukkoon. Mausta täyte maun mukaan mineraalisuolalla ja mustapippurilla.

Kauli taikina pyöreäksi levyksi ja nosta levy piirasvuokaan. Sen tulee peittää myös vuoan reunat.

Kumoa täyte taikinan päälle vuokaan.

Paista 175 asteen uuninlämmössä 45–50 minuuttia, kunnes täyte on keskeltäkin hyytynyt.

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi