Reseptit 10.5.2012

Kikherne-kasviscurry

Teksti: Sirkka Hirvonen

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Ainekset

1 punasipuli
3 valkosipulinkynttä
3 porkkanaa
5 lehtisellerinvartta
pala tuoretta inkivääriä
1 rkl rypsi- tai oliiviöljyä
2 tl garam masalaa
1 tl juustokuminaa
1 tl jauhettua korianteria
2 dl kasvislientä
500 g säilöttyä tomaattimurskaa
4 dl pakkauksen ohjeen mukaan liotettuja ja keitettyjä kikherneitä tai vastaava määrä säilöttyjä kikherneitä
mineraalisuolaa
rouhittua mustapippuria
(tuoretta korianteria)

Valmistusohje

Kuori ja hienonna punasipuli sekä valkosipulinkynnet. Kuori ja kuutioi porkkanat. Huuhdo ja suikaloi lehtisellerinvarret. Kuori ja raasta inkivääri.

Kuumenna öljy padassa. Lisää punasipuli sekä valkosipuli ja kuullota hetki. Lisää porkkanat, lehtiselleri, inkivääri ja kaikki mausteet ja jatka kuullottamista, kunnes mausteet alkavat tuoksua.

Kaada kasvisliemi ja tomaattimurska pataan ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää kikherneet ja mausta ruoka maun mukaan mineraalisuolalla sekä mustapippurilla. Hauduta noin 10 minuuttia, kunnes kasvikset ovat sopivasti kypsyneet. Voit höystää valmiin ruoan tuoreella korianterilla. Tarjoa salaatin kanssa.

Lue Myös

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi