Kikherne-lehtikaalicaesar
Uunissa paahtuneet, mausteiset kikherneet ovat terveellistä naposteltavaa ja ne toimivat mainiosti myös salaateissa.
Ainekset
Paahdetut kikherneet
- 2 prk valutettuja kikherneitä
- 2 rkl oliiviöljyä
- 2 rkl garam masalaa
Lehtikaal-caesarsalaatti:
- 200 g huuhdeltua lehtikaalia suikaleina
- 1 rkl oliiviöljyä
- ripaus suolaa
- 1 rkl sitruunamehua
- 100 g babypinaattia
Salaatinkastike
- 4 valkosipulinkynttä murskattuna
- 1/2 dl tahinia
- 2 rkl oliiviöljyä
- 2 sitruunan mehu
- 1-2 rkl hunajaa
- suolaa
- mustapippuria
Valmistusohje
1. Kaada kikherneet kulhoon ja sekoita joukkoon öljy ja garam masala. Levitä herneet leivinpaperilla peitetylle uunipellille ja paahda niitä 200 asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.
2. Sekoita isossa kulhossa lehtikaalin joukkoon öljy ja ripaus suolaa. Anna kaalin pehmentyä 15–20 minuuttia.
3. Valmista sillä välin kastike sekoittamalla ainekset kulhossa keskenään. Notkista kastiketta tarvittaessa vesitilkalla.
4. Kääntele pehmeän lehtikaalin joukkoon sitruunamehu ja pinaatti sekä puolet kastikkeesta.
5. Kaada salaatti vadille ja lisää päälle paahtuneet ja jäähtyneet kikherneet ja loppu kastike.
Caesarsalaatti on klassikko, joka muuntuu moneen:
Kommentit
Mikäköhän tästä mitenkään caesarin tekee?
Kommentit
Mikäköhän tästä mitenkään caesarin tekee?
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous