Reseptit

Kikherne-lehtikaalicaesar

Uunissa paahtuneet, mausteiset kikherneet ovat terveellistä naposteltavaa ja ne toimivat mainiosti myös salaateissa.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Sampo Korhonen/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Paahdetut kikherneet

  • 2 prk valutettuja kikherneitä
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 2 rkl garam masalaa

Lehtikaal-caesarsalaatti:

  • 200 g huuhdeltua lehtikaalia suikaleina
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • ripaus suolaa
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 100 g babypinaattia

Salaatinkastike

  • 4 valkosipulinkynttä murskattuna
  • 1/2 dl tahinia
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 2 sitruunan mehu
  • 1-2 rkl hunajaa
  • suolaa
  • mustapippuria

Valmistusohje

1. Kaada kikherneet kulhoon ja sekoita joukkoon öljy ja garam masala. Levitä herneet leivin­paperilla peitetylle uunipellille ja paahda niitä 200 ­asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.

2. Sekoita isossa kulhossa lehtikaalin joukkoon öljy ja ripaus suolaa. Anna kaalin pehmentyä 15–20 minuuttia.

3. Valmista sillä välin kastike sekoittamalla ainekset kulhos­sa keskenään. Notkista kastiketta tarvittaessa vesitilkalla.

4. Kääntele pehmeän lehtikaalin joukkoon sitruunamehu ja pinaatti sekä puolet kastikkeesta.

5. Kaada salaatti vadille ja lisää päälle paahtuneet ja jäähty­neet kikherneet ja loppu kastike.

Caesarsalaatti on klassikko, joka muuntuu moneen:

kaali-porocaesar

Kaali-porocaesar

Rukiinen caesarsalaatti

Kananmunaton caesarsalaatti myslillä

Kotiliesi.fi: Lehtikaali-caesarsalaatti

X