Reseptit

Kikherne-parsakaali-kvinoasalaatti

Kevyt mutta ruokaisa salaatti tehdään kvinoasta, kikherneistä ja parsakaalista. Currylla maustettu jogurttikastike takaa makuilotulituksen. Kvinoaa on valkoista, mustaa ja punaista. Käytä ruokaan kaikkia värjeä, niin saat värikkään kokonaisuuden.

Teksti:
Maija Silvennoinen
Kuvat:
Hannele Manelius

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Kikherne-parsakaali-kvinoasalaatti:

  • 300-400 g parsakaalia
  • 1 pieni sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 rkl öljyä
  • 1/2 tl rouhittua mustapippuria
  • 1/2 tl jauhettua chiliä
  • 1 tl suolaa
  • 8 dl kasvislientä
  • 4 dl kvinoaa
  • 4 dl kypsiä kikherneitä
  • 20 kpl kirsikkatomaatteja
  • herneen versoja tai 1⁄2 dl hienonnettua persiljaa

Valmistusohje

1. Valmista ensin curryjogurtti. Sekoita ainekset ja anna vetäytyä kylmässä noin puoli tuntia.

2. Paloittele parsakaali nupuiksi ja leikkaa varret viipaleiksi. Kuori varsi jos pinta on puinen.

3. Kuori ja hienonna sipulit. Kuumenna öljy paksupohjaisessa kattilassa ja kuullota sipulit ja mausteet. Lisää kasvisliemi
ja suola. Kiehauta liemi ja lisää huuhdeltu kvinoa koko ajan sekoittaen. Hauduta noin 15 minuuttia. Sekoita välillä, kunnes kvinoa on kypsää. Lisää parsakaalit ja hauduta kunnes parsakaalit ovat melkein kypsiä.

4. Lisää kypsät kikherneet sekä kirsikkatomaatit. Anna lämmetä. Tarkista maku ja viimeistele herneenversoilla tai persiljalla. Nauti curryjogurtin kera.

X