Reseptit

Kikherne-porkkana-perunapihvit

26.6.2012 Teksti: Taina Salovaara

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

Arvostelu

Kikherne-porkkana-perunapihvit tarjoillaan appelsiini-sipulisalaatin ja kurkkuraidan kanssa.

Ainekset

1 tlk (265 g) kikherneitä
2 porkkanaa
2 perunaa
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 muna
1 dl vähälaktoosista luonnonjogurttia
3 rkl korppujauhoja
2 tl (mietoa) chilimausteseosta
1.5 tl suolaa
mustapippuria

Paistamiseen

öljyä

Valmistusohje

  1. Huuhtele ja valuta kikherneet. Jauha ne monitoimikoneessa hienoksi.
  2. Kuori ja raasta porkkanat ja perunat. Silppua sipuli ja kuullota se valkosipulin kanssa pehmeäksi öljytilkassa. Lisää pannulle lopuksi chilimausteseos.
  3. Sekoita korppujauhot jogurttiin ja anna turvota hetki. Yhdistä ainekset tasaiseksi massaksi. Tarkista maku ja lisämausta halutessasi.
  4. Muotoile käsin taikinasta 8 pihviä. Kuumenna vähän öljyä teflonpannulla ja paista pihvit keskilämmöllä kypsiksi.
  5. Raikas appelsiini-sipulisalaatti ja kurkkuraita täydentävät aterian. Kikhernepihvien lisukkeeksi voit keittää myös tummaa riisiä tai perunoita.