4.6.2012

Kikherne-sipulisalatti

Teksti: Virpi Tissari-Simola

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Ainekset

3 dl kikherneitä
5 dl vettä
1 tl suolaa
2-3 salottisipulia
1 valkosipulinkynsi
1 rkl öljyä
pieni pala chiliä
1 tl inkivääriä
1 tl valkoviinietikkaa
4 oksaa tuoretta timjamia

Valmistusohje

1. Liota kikherneet yön yli runsaassa vedessä. Heitä liotusvesi pois. Keitä herneitä suolalla maustetussa vedessä noin tunti. Voit myös käyttää säilöttyjä papuja.

2. Leikkaa salottisipulit ja valkosipulinkynsi silpuksi. Kuullota silppu pannulla.

3. Leikkaa chili silpuksi ja raasta inkivääri.

4. Mausta jäähtynyt silppu etikalla, chilillä, inkiväärillä ja timjamilla. Anna maustua jääkaapissa seuraavaan päivään. Sekoita välillä. Tarkista maku.

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi