Reseptit

Kikherneillä täytettyä paahdettua myskikurpitsaa ja maapähkinä-kookoskastiketta

Jeeralla maustetut kikherneet paistuvat kurpitsan päällä rapeiksi. Täyteläinen maapähkinävoikastike ja kirpeän makeat granaattiomenansiemenet tuovat luonnetta hennon makuiselle kurpitsalle.

Teksti:
SUVI RÜSTER
Kuvat:
Kristiina Kurronen

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Paahdetut myskikurpitsat:

  • 2 pientä myskikurpitsaa
  • 3 rkl öljyä
  • 1 tl suolaa

Täyte:

  • 1 prk (380 g) kikherneitä
  • 2 rkl öljyä
  • 2 rkl vaahterasiirappia tai siirappia
  • 1 tl jeeraa eli juustokuminaa
  • 1/2 sitruunan raastettu kuori

Maapähkinä-kookoskastike:

  • 1 dl kookosmaitoa
  • 1 1/2 dl sileää maapähkinävoita
  • 3 rkl sitruunamehua
  • 2 tl vaahterasiirappia
  • 1/2 tl suolaa

Lisäksi:

  • 1/4 granaattiomena
  • 1 ruukku korianteria

Valmistusohje

1. Pese myskikurpitsat, halkaise pituussuunnassa kahtia ja poista siemenet. Nosta leivinpaperin päälle uunipellille. Valuta päälle öljyä ja mausta suolalla. Kypsennä 200-asteisen uunin keskitasolla noin 30 minuuttia, kunnes kurpitsat tuntuvat lähes kypsiltä.

2. Huuhtele kikherneet lävikössä ja kaada kulhoon. Sekoita kikherneiden joukkoon öljy, vaahterasiirappi, jeera ja sitruunan raastettu kuori. Lusikoi kikherneseos kurpitsojen sisälle ja päälle ja jatka kypsentämistä vielä noin 10 minuuttia, kunnes kurpitsat ovat kypsiä.

3. Kun kurpitsat kypsyvät uunissa, valmista kastike. Ravista kookosmaitopurkkia voimakkaasti ennen kuin avaat sen, jotta maito on tasaista. Mittaa kulhoon kookosmaito, maapähkinävoi, sitruunamehu, vaahterasiirappi ja suola. Soseuta tasaiseksi kastikkeeksi sauvasekoittimella. Maista ja mausta tarvittaessa vaahterasiirapilla ja suolalla.

4. Irrottele granaattiomenan siemenet kalvoista. Hienon- na korianteri. Lusikoi kurpit- sojen sisälle granaattiome- naa ja korianteria. Tarjoile maapähkinä-kookoskastikkeen kanssa.

 

X