Reseptit

Kikhernepihvit, kvinoaa sekä jogurttikastiketta

Tarjoa kikhernepihvit kvinoan ja jogurttikastikkeen kanssa.

Teksti:
Emma Suominen

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Kikhernepihvit

  • 400 g kikherneitä keitettynä
  • 200 g punaisia linssejä keitettynä
  • 1 keltasipuli
  • 1 rkl keltaista currytahnaa
  • 1 rkl tuoretta inkivääriä raastettuna
  • 1 kananmunaa
  • 1 dl korianteria hienonnettuna
  • 2 rkl korppujauhoja
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl juustokuminaa
  • 1 tl oliiviöljyä
  • Kikhernepihvien leivitykseen:
  • 1.5 dl täysjyvävehnäjauhoja

paistamiseen:

  • 2 rkl öljyä

jogurttikastike:

  • 2 dl Bulgarian jogurttia
  • 0.5 dl tuoretta minttua
  • 1.5 tl hunajaa
  • 0.5 tl jauhettua kuminaa
  • 0.5 tl suolaa

Kasviskvinoa:

  • 2 dl kvinoanjyviä
  • 4 dl kasvislientä
  • 1 pieni sipuli
  • 1 porkkana
  • 50 g kesäkurpitsaa
  • tuoretta persiljaa

Valmistusohje

Kikhernepihvit:

1. Hienonna keltasipuli ja kuullota se öljytilkassa currytahnan sekä inkiväärin kanssa paistinpannulla.
2. Sekoita kulhossa kaikki raakaaineet hyvin sekaisin keskenään ja muotoile seoksesta tasaisia pihvejä. Halutessasi voit vielä leivittää pihvit ennen paistamista öljyssä teflonpannulla.

Kikherneistä pihveiksi, vaihe vaiheelta Alexin tapaan:

Kokoa ainekset
→ Laita kaikki kikhernepihvien raaka-aineet samaan astiaan. Voit kokeilla kikherneiden tilalla myös purkkipapuja tai -linssejä.

Survo tai soseuta
→ Muussaa ainekset perunasurvimella tai sauvasekoittimella. Jätä joukkoon sattumia.

Kastele kädet
→ Pyörittele taikinasta palleroita ja taputtele ne pihveiksi. Jauhota tai kastele kädet kylmällä vedellä, se helpottaa taikinan käsittelyä.

Jogurttikastike:

1. Sekoita kaikki aineet hyvin keskenään ja tarjoile pihvien kanssa.

Kasviskvinoa:

1. Huuhtele kvinoanjyvät reilussa kylmässä vedessä ja keitä kasvisliemessä lähes kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan.
2. Leikkaa kasvikset pienen pieniksi kuutioiksi ja lisää ne lopuksi kattilaan kvinoan sekaan. Lisää kypsään seokseen hienonnettua persiljaa oman makusi mukaan ja tarjoa pihvien kanssa.

Ohje: Alex Nurmi

X