Reseptit

Kimchi

29.1.2019 Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Mirva Kakko

Kaupalliset yhteistyöt

Suosittelemme

Valmistusaika

vähintään vuorokausi

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

Arvostelu

Kipollinen tulista kimchiä kuuluu kaikkien korealaisten ruokien kylkeen. Yleisin on kiinankaalista tehty kimchi, mutta myös muista kauden kasviksista kuten paksoista, kurkusta ja retikasta hapatetaan kimchiä.

Ainekset

Kimchi

1 (noin 600 g) kiinankaali
1/2 dl merisuolaa

Maustetahna:

1 pieni sipuli
4 valkosipulinkynttä
200 g retikkaa
1 kypsä päärynä
4 cm:n pala inkivääriä
5 rkl gochujangia (korealainen maustetahna)
1 rkl aasialaista kalakastiketta

Valmistusohje

1. Leikkaa kiinankaali neljään osaan niin, että lehdet jäävät kiinni kantaan. Huuhtele kaalilohkot juoksevan veden alla. Kuivaa kaali talouspaperilla. Ripottele suola lehtien väliin. Hiero suolaa tarkasti kaikkialle, myös tyviosaan lehtien väliin. Pane kaali vuokaan, peitä kelmulla ja anna suolautua 6 tuntia huoneenlämmössä. Huuhtele suola pois lehdistä ja rutistele lehdet mahdollisimman kuiviksi.

2. Valmista maustetahna. Kuori ja paloittele sipuli, valkosipulinkynnet, retikka, päärynä ja inkivääri. Pane ainekset gochujangin ja kalakastikkeen kanssa monitoimikoneeseen ja jauha sileäksi tahnaksi.

3. Levitä tahna tarkasti kaalinlehdille aina tyveen saakka. Jätä noin 3 rkl tahnaa kimchin pinnalle levitettäväksi. Painele kaalit tiiviisti noin 2 litran vetoiseen, keittämällä steriloituun lasipurkkiin. Levitä päälle maustetahnaa.

4. Pane kaalien päälle painoksi vettä sisältävä, kiinni solmittu puhdas pakastepussi ja sulje purkin kansi. Anna kimchin fermentoitua huoneenlämmössä 4–7 vuorokautta ja siirrä se sitten jääkaappiin maustumaan vähintään viikoksi. Jääkaapissa kimchi säilyy hyvänä viikkokausia.

Julkaistu aiemmin

anna

Luetuimmat

Lue myös

Suosittelemme