Kinderkakku
Kinderkakku on pääsiäisen hitti! Kakku on helppotekoinen, pohja syntyy paistamatta ja täytekerrokset jähmettyvät ilman liivatetta.
Ainekset
Pohja
- 150 g Oreo-keksejä
- 50 g voita
Vaalea kerros
- 2 dl kuohukermaa
- 100 g valkosuklaata
- 100 g vaniljatuorejuustoa
Ruskea kerros
- 2 dl kuohukermaa
- 100 g tummaa suklaata
- 100 g vaniljatuorejuustoa
Pinnalle
- 100 g tummaa tai maitosuklaata
- 1 dl kermaa
Koristeeksi
- Kinder-munia ja -patukoita
Valmistusohje
Kinderkakku leivotaan helposti näin:
1. Peitä 18–20 cm:n kokoisen irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla. Päällystä myös reunat leivinpaperisuikaleella. Murskaa tai jauha keksit hyvin hienoksi täytteineen ja sekoita joukkoon sulatettu voi. Painele keksiseos vuoan pohjalle.
2. Vaahdota kerma vaaleaa kerrosta varten. Paloittele suklaa ja sulata mikrossa täydellä teholla ensin 1 minuutti, sekoita ja kuumenna edelleen 15 sekuntia kerrallaan, kunnes suklaa on sulanut. Sekoita suklaa tuorejuustoon hyvin vatkaten ja kääntele joukkoon kermavaahto. Laita seos kakkuvuokaan ja jääkaappiin.
3. Tee toinen moussekerros edellisen tapaan tummasta suklaasta. Kaada seos kakkuvuokaan ja tasoita varovasti. Anna kakun hyytyä vähintään 4 tuntia tai seuraavaan päivään.
4. Tee kuorrute. Rouhi suklaa. Kuumenna kerma kiehumispisteeseen. Ota kattila pois levyltä, lisää suklaa ja anna sen sulaa hiljalleen välillä sekoitellen. Laita kuorrute pursotinpussiin, anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi ja pursota suklaa raidoiksi kakun pinnalle. Koristele kinderkakku Kinder-munilla ja -patukoilla.
Katso myös: Kinderjuustokakku ilman liivatetta
Katso myös Kotiliesi.fi: Suklaakakku maistuu kaikille – katso herkulliset reseptit!
Kommentit
Lämmin kiitos, että huomasit virheen! Ohje on korjattu. / Tiina Torikka, Annan toimitus
Kommentit
Nuo ohjeen vaiheet ovat nyt väärässä järjestyksessä. Ja nro 3 puuttuu?
Lämmin kiitos, että huomasit virheen! Ohje on korjattu. / Tiina Torikka, Annan toimitus
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous