Reseptit

Kinderkakku

Kinderkakku on pääsiäisen hitti! Kakku on helppotekoinen, pohja syntyy paistamatta ja täytekerrokset jähmettyvät ilman liivatetta.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Niclas Mäkelä

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

10

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Pohja

  • 150 g Oreo-keksejä
  • 50 g voita

Vaalea kerros

  • 2 dl kuohukermaa
  • 100 g valkosuklaata
  • 100 g vaniljatuorejuustoa

Ruskea kerros

  • 2 dl kuohukermaa
  • 100 g tummaa suklaata
  • 100 g vaniljatuorejuustoa

Pinnalle

  • 100 g tummaa tai maitosuklaata
  • 1 dl kermaa

Koristeeksi

  • Kinder-munia ja -patukoita

Valmistusohje

Kinderkakku leivotaan helposti näin:

1. Peitä 18–20 cm:n kokoisen irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla. Päällystä myös reunat leivinpaperisuikaleella. Murskaa tai jauha keksit hyvin hienoksi täytteineen ja sekoita joukkoon sulatettu voi. Painele keksiseos vuoan pohjalle.

2. Vaahdota kerma vaaleaa kerrosta varten. Paloittele suklaa ja sulata mikrossa täydellä teholla ensin 1 minuutti, sekoita ja kuumenna edelleen 15 sekuntia kerrallaan, kunnes suklaa on sulanut. Sekoita suklaa tuorejuustoon hyvin vatkaten ja kääntele joukkoon kermavaahto. Laita seos kakkuvuokaan ja jääkaappiin.

3. Tee toinen moussekerros edellisen tapaan tummasta suklaasta. Kaada seos kakkuvuokaan ja tasoita varovasti. Anna kakun hyytyä vähintään 4 tuntia tai seuraavaan päivään.

4. Tee kuorrute. Rouhi suklaa. Kuumenna kerma kiehumispisteeseen. Ota kattila pois levyltä, lisää suklaa ja anna sen sulaa hiljalleen välillä sekoitellen. Laita kuorrute pursotinpussiin, anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi ja pursota suklaa raidoiksi kakun pinnalle. Koristele kinderkakku Kinder-munilla ja -patukoilla.

Katso myös: Kinderjuustokakku ilman liivatetta

Katso myös Kotiliesi.fi: Suklaakakku maistuu kaikille – katso herkulliset reseptit!

X