Reseptit

Kinkku-juustocroissant

Kinkku-juustocroissant tehdään valmiista croissanttaikinasta. Sisään kääräistään palvikinkkua sekä gruyèrejuustoraastetta.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Kinkku-juustocroissant

  • 1 prk croissanttaikinaa
  • 100 g palvikinkkua
  • 1 maustekurkku
  • 100 g gruyèrejuustoraastetta.
  • 1 kananmuna

Valmistusohje

Kinkku-juustocroissant tehdään helposti näin:

1. Avaa croissanttaikina ja irrottele kolmiot leivinpaperilla peitetylle uunipellille

2. Suikaloi puolet kinkusta, ja kuutioi maustekurkku.

3. Sekoita kulhossa kinkkusuikaleet, maustekurkkukuutiot ja puolet juustoraasteesta.

4. Lusikoi täytettä kolmioiden leveään päähän, ja kääri ne croissanteiksi.

5. Riko kananmunan rakenne haarukalla vispaten, ja voitele croissantit kananmunalla.

6. Kääri loput kinkkuviipaleet croissanttien ympärille, halkaise viipaleet tarvittaessa.

7. Ripottele pinnalle juustoraaste, ja paista kinkku-juustocroissant 200-asteisessa uunissa noin 10–12 minuuttia.

Katso myös: Helpot juustocroissantit

Katso myös Kotiliesi.fi: Kronitsit

X