Reseptit

Kinkku-juustopiiras

Teen, salaatin tai punaviinin kera, tämä kinkku-juustopiiras taatusti maistuu.

Teksti:
Sirkka Hirvonen

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

12

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Taikina:

  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl juustoraastetta
  • 100 g voita tai margariinia
  • ½ dl kylmää vettä,

täyte:

  • 200 g palvikinkkua kuutioina
  • 100 g emmental- tai muuta kypsytettyä juustoa kuutioina
  • 1 paprika kuutioina
  • ½ purjosipulia hienonnettuna
  • ruukullinen tuoretta basilikaa hienonnettuna
  • 3 dl maitoa tai kevytruokakermaa
  • 3 munaa
  • mineraalisuolaa
  • rouhittua mustapippuria

Valmistusohje

Nypi jauhot, juusto ja rasva murumaiseksi seokseksi. Lisää vesi ja sekoita taikina tasaiseksi. Painele taikina tasaiseksi palaksi, kääri leivinpaperiin tai kelmuun ja anna jähmettyä jääkaapissa.

Kauli taikina levyksi ja nosta se yhteen suureen piirasvuokaan tai pieniin annosvuokiin niin, että taikina peittää vuoan pohjan ja reunat.

Sekoita keskenään kinkku-, juusto- ja paprikakuutiot sekä hienonnettu purjosipuli ja basilika. Sekoita keskenään maito tai ruokakerma sekä munat ja mausta seos maun mukaan mineraalisuolalla sekä mustapippurilla. Kaada munamaito muiden täyteaineiden päälle vuokaan.

Paista piirasta 175 asteen uuninlämmössä noin 40 minuuttia, kunnes pohja on kypsä ja täyte keskeltäkin hyytynyt. Annosvuoissa piiras kypsyy noin 20 minuutissa.

Tarjoa raikkaan salaatin ja teen tai punaviinin kanssa.

X