kinkku-makaronivuoka
Reseptit

Kinkku-makaronivuoka

Tästä kivaa vaihtelua perinteiseen makaronilaatikkoon! Jauhelihan sijasta makaronin kaveriksi voi laittaa kinkkua. Terveellisempi versio syntyy, kun kaupasta valitseekin täysjyvämakaronia.
Teksti: Leena Valta Kuvat: Jorma Marstio

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 pss täysjyväpastaa (500 g)
  • 200 g keitto- tai palvikinkkua
  • 1 iso sipuli
  • 1 punainen paprika
  • 2 tl rypsiöljyä
  • 5 dl kevytmaitoa
  • 3 kananmunaa
  • suolaa
  • viher- tai mustapippuria

Valmistusohje

Kinkku-makaronivuoka on hyvä arkiruoka ja yhdenlainen vaihtoehto perinteiselle makaronilaatikolle.

  1. Keitä makaronit kypsiksi pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta hyvin.
  2. Silppua kinkku, kuori ja hienonna sipuli ja paloittele paprika ja pyöräytä ne nopeasti öljyssä paistinpannulla.
  3. Sekoita munamaidon ainekset.
  4. Kaada makaroniseos uunivuokaan ja kaada päälle munamaito.
  5. Kypsennä 200–225-asteisessa uunissa 25–30 minuuttia.
X