Reseptit

Kinkku-makaronivuoka

16.4.2013 Teksti: Leena Valta Kuvat: Jorma Marstio

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

6

Arvostelu

Ainekset

1 pss täysjyväpastaa (500 g)
200 g keitto- tai palvikinkkua
1 iso sipuli
1 punainen paprika
2 tl rypsiöljyä
5 dl kevytmaitoa
3 kananmunaa
suolaa
viher- tai mustapippuria

Valmistusohje

Kinkku-makaronivuoka on hyvä arkiruoka ja yhdenlainen vaihtoehto perinteiselle makaronilaatikolle.

  1. Keitä makaronit kypsiksi pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta hyvin.
  2. Silppua kinkku, kuori ja hienonna sipuli ja paloittele paprika ja pyöräytä ne nopeasti öljyssä paistinpannulla.
  3. Sekoita munamaidon ainekset.
  4. Kaada makaroniseos uunivuokaan ja kaada päälle munamaito.
  5. Kypsennä 200–225-asteisessa uunissa 25–30 minuuttia.