Reseptit

Kinkku-makaronilaatikko

Tästä kivaa vaihtelua perinteiseen makaronilaatikkoon! Jauhelihan sijasta makaronin kaveriksi voi laittaa kinkkua. Terveellisempi versio syntyy, kun kaupasta valitseekin täysjyvämakaronia.

Teksti:
Leena Valta
Kuvat:
Jorma Marstio

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Kinkku-makaronilaatikko

  • 1 pss täysjyväpastaa (500 g)
  • 200 g keitto- tai palvikinkkua
  • 1 iso sipuli
  • 1 punainen paprika
  • 2 tl rypsiöljyä
  • 5 dl kevytmaitoa
  • 3 kananmunaa
  • 300 g juustoraastetta
  • 1/2 tl suolaa
  • 1/4 tl viher- tai mustapippuria

Valmistusohje

Kinkku-makaronilaatikko eli kinkku-makaronivuoka valmistuu helposti näin:

  1. Keitä makaronit kypsiksi pakkauksen ohjeen mukaan runsaassa suolalla maustetussa vedessä. Valuta makaronit siivilässä hyvin.
  2. Silppua kinkku, kuori ja hienonna sipuli ja paloittele paprika ja pyöräytä ne nopeasti öljyssä paistinpannulla.
  3. Raasta juusto raastimen karkealla terällä.
  4. Sekoita munamaidon ainekset ja lisää joukkoon noin puolet juustoraasteesta..
  5. Kaada makaroniseos uunivuokaan ja kaada päälle munamaito. Ripottele pinnalle loput juustoraasteesta.
  6. Kypsennä kinkku-makaronivuokaa 200–225-asteisessa uunissa 25–30 minuuttia. Tarjoa kinkku-makaronilaatikko raikkaan vihersalaatin kanssa.

Vinkki: Kokeile myös superherkullista kolmen juuston makaronilaatikkoa.

Lue myös Kotiliesi.fi: Mitä eroa on makaronilaatikolla ja liha-makaronilaatikolla? Kiivas keskustelu somessa

Reseptiä on muokattu 2.7.2023 ja siihen lisätty ohjeesta puuttunut juusto.

X