Kinkku-makaronilaatikko
Tästä kivaa vaihtelua perinteiseen makaronilaatikkoon! Jauhelihan sijasta makaronin kaveriksi voi laittaa kinkkua. Terveellisempi versio syntyy, kun kaupasta valitseekin täysjyvämakaronia.
Ainekset
Kinkku-makaronilaatikko
- 1 pss täysjyväpastaa (500 g)
- 200 g keitto- tai palvikinkkua
- 1 iso sipuli
- 1 punainen paprika
- 2 tl rypsiöljyä
- 5 dl kevytmaitoa
- 3 kananmunaa
- 300 g juustoraastetta
- 1/2 tl suolaa
- 1/4 tl viher- tai mustapippuria
Valmistusohje
Kinkku-makaronilaatikko eli kinkku-makaronivuoka valmistuu helposti näin:
- Keitä makaronit kypsiksi pakkauksen ohjeen mukaan runsaassa suolalla maustetussa vedessä. Valuta makaronit siivilässä hyvin.
- Silppua kinkku, kuori ja hienonna sipuli ja paloittele paprika ja pyöräytä ne nopeasti öljyssä paistinpannulla.
- Raasta juusto raastimen karkealla terällä.
- Sekoita munamaidon ainekset ja lisää joukkoon noin puolet juustoraasteesta..
- Kaada makaroniseos uunivuokaan ja kaada päälle munamaito. Ripottele pinnalle loput juustoraasteesta.
- Kypsennä kinkku-makaronivuokaa 200–225-asteisessa uunissa 25–30 minuuttia. Tarjoa kinkku-makaronilaatikko raikkaan vihersalaatin kanssa.
Vinkki: Kokeile myös superherkullista kolmen juuston makaronilaatikkoa.
Lue myös Kotiliesi.fi: Mitä eroa on makaronilaatikolla ja liha-makaronilaatikolla? Kiivas keskustelu somessa
Reseptiä on muokattu 2.7.2023 ja siihen lisätty ohjeesta puuttunut juusto.
Kommentit
Näyttää aika juustoiselta ja ohjeessa ei ole juustoa lainkaan!!!
Kommentit
Hei, onkohan toi puoli litraa ihan oikea määrä maitoa? Tuntuu aika vähältä mun kokemuksiin nähden 😬
Näyttää aika juustoiselta ja ohjeessa ei ole juustoa lainkaan!!!
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous