Reseptit

Kinkku-voileipäkakku

Kinkku-voileipäkakku on kevään juhlien klassikko. Tässä reseptissä voileipäkakun välistä löytyy myös aurinkokuivattuja tomaatteja, pestoa ja yrttejä. Koristeissa maistuvat mozzarella ja savuporo.

Teksti:
Sirkka Hirvonen
Kuvat:
Seppo Saarentola

Valmistusaika

vähintään vuorokausi

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

20

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Kinkku-voileipäkakku

  • 15 suurta viipaletta grahampaahtoleipää

lisäksi:

  • suuri pala foliota

kostuttamiseen:

  • 2 dl maitoa tai kasvislientä (fondista)

kinkkutäyte:

  • 200 g hienonnettua palvikinkkua tai savuporoa
  • 1 paprika pieninä kuutioina
  • 3 rkl hienonnettuja aurinkokuivattuja tomaatteja
  • 200 g maustamatonta kevyttuorejuustoa

pestotäyte:

  • 1/2 tuoretta kurkkua pieninä kuutioina
  • 1/2 ruukullista basilikaa hienonnettuna
  • 3 rkl pestoa
  • 200 g kevyttuorejuustoa

koristeeksi:

  • palvikinkkua tai savuporoa
  • kirsikkatomaatteja
  • (mozzarellapalloja)
  • basilikaa
  • salaattisuikaleita tai herneenversoja

Valmistusohje

Kinkku-voileipäkakku tehdään näin:

Kinkku-voileipäkakku viimeistellään mozzarellalla, savuporolla ja kirsikkatomaateilla.

1. Tee ensin erikseen molemmat täytteet. Sekoita keskenään kaikki lihatäytteen ja pestotäytteen aineet.

2. Poista leipäviipaleista kovat reunat ja tasoita viipaleet samankokoisiksi paloiksi.

3. Levitä kolme viipaletta folion päälle ja kostuta ne maidolla tai kasvisliemellä. Levitä päälle puolet lihatäytteestä. Levitä täytteen päälle kolme leipäviipaletta ja kostuta ne. Levitä niiden päälle puolet pestotäytteestä.

4. Lisää taas kolme leipäviipaletta ja kostuta ne. Levitä leipäviipaleiden päälle loput lihatäytteestä.

5. Lisää kerros leipäviipaleita ja kostuta ne. Levitä päälle loput pestotäytteestä, peitä täyte lopuilla leipäviipaleilla ja kostuta viipaleet. Kääri voileipäkakku tiiviisti folioon. Anna vetäytyä seuraavaan päivään.

6. Avaa folio ja nosta kakku tarjoiluvadille. Notkista tuorejuusto ja levitä juusto lastalla kakun pinnalle.

7. Koristele kinkku-voileipäkakku savuporolla, kirsikkatomaateilla, mozzarellapalloilla sekä basilikalla ja reunat salaattisuikaleilla tai herneenversoilla.

Katso lisää voileipäkakkujen ohjeita koosteestamme.

Lue myös Kotiliesi.fi: Juhlat tulossa? Näin valmistat edulliset tarjottavat noutopöytään

X