Reseptit

Kinkkukiekot

Herkulliset kinkkukiekot sopivat illanistujaisten tarjottavaksi. Voitaikinasta valmistetut kiekot täytetään tuorejuustolla ja palvikinkulla.

Teksti:
Sirkka Hirvonen

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

50

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 pkt valmista voitaikinaa

täyte:

  • 200 g maustettua tuorejuustoa (paprika-chili tai tomaatti-chili)
  • 250 g palvikinkkuviipaleita

voiteluun:

  • 1 muna

Valmistusohje

Kauli taikina levyksi, jonka leveys on noin 20 senttiä. Levitä tuorejuusto taikinalevylle ja aseta sen päälle palvikinkkuviipaleet.

Kääri taikinalevy täytteineen rullalle ja leikkaa rulla vajaan sentin paksuisiksi kiekoiksi.

Nosta kiekot leivinpaperin päälle pellille. Voitele kiekot munalla ja paista niitä 225 asteen uuninlämmössä noin 10 minuuttia, kunnes ne ovat rapeita ja kauniin ruskeita.

Vihje:

Voit ripotella voideltujen kiekkojen pinnalle seesaminsiemeniä.

X