Kinkkusarvet
Nämä sarvet kätkevät sisäänsä kinkkua ja juustoa. Pikkusuolaiset ilahduttavat niin iltateellä kuin kahvipöydän vierastarjottavanakin.
Ainekset
- 25 g hiivaa
- 3 dl maitoa
- 1 1/2 tl suolaa
- 2 tl sokeria
- 9 dl hiivaleipäjauhoja
- 1 1/2 dl juoksevaa rasvaa
Täyte:
- 2 1/2 dl juustoraastetta tai
- 8 kpl aamiaisjuustoviipaleita
- 100 g kinkkusuikaleita
Voiteluun:
- 1 kananmuna
Pinnalle:
- unikonsiemeniä
Valmistusohje
Liota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää suola ja sokeri. Alusta joukkoon jauhot ja rasva. Kohota leivinliinan alla noin 20 minuuttia.
Jaa taikina kahteen osaan. Muovaa palat pyöreiksi pallosiksi ja kauli niistä leivinalustalla pyöreät levyt. Jaa levy taikinapyörällä kahdeksaksi kolmion muotoiseksi sektoriksi.
Lusikoi täyte taikinakolmioille ja rullaa ne kääröiksi kolmion leveästä päästä alkaen. Taivuta kääröt sarven muotoon.
Nosta sarvet pellille, voitele ne munalla ja ripota pinnalle unikonsiemeniä. Paista 225-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia ja tarjoa lämpiminä.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous