Reseptit

Kinkkusarvet

Nämä sarvet kätkevät sisäänsä kinkkua ja juustoa. Pikkusuolaiset ilahduttavat niin iltateellä kuin kahvipöydän vierastarjottavanakin.

Teksti:
Koonnut: Lilli Berghäll
Kuvat:
Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

16

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 25 g hiivaa
  • 3 dl maitoa
  • 1 1/2 tl suolaa
  • 2 tl sokeria
  • 9 dl hiivaleipäjauhoja
  • 1 1/2 dl juoksevaa rasvaa

Täyte:

  • 2 1/2 dl juustoraastetta tai
  • 8 kpl aamiaisjuustoviipaleita
  • 100 g kinkkusuikaleita

Voiteluun:

  • 1 kananmuna

Pinnalle:

  • unikonsiemeniä

Valmistusohje

Liota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää suola ja sokeri. Alusta joukkoon jauhot ja rasva. Kohota leivinliinan alla noin 20 minuuttia.

Jaa taikina kahteen osaan. Muovaa palat pyöreiksi pallosiksi ja kauli niistä leivinalustalla pyöreät levyt. Jaa levy taikinapyörällä kahdeksaksi kolmion muotoiseksi sektoriksi.

Lusikoi täyte taikinakolmioille ja rullaa ne kääröiksi kolmion leveästä päästä alkaen. Taivuta kääröt sarven muotoon.

Nosta sarvet pellille, voitele ne munalla ja ripota pinnalle unikonsiemeniä. Paista 225-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia ja tarjoa lämpiminä.

X