Reseptit

Kinkkuun käärityt broilerivartaat

22.5.2016 Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Pekka Holmström/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kun broilerin rintafileet leikkaa pitkittäin kapeiksi paloiksi, ne kypsyvät grillissä nopeasti. Salvia, ilmakuivattu kinkku ja sitruuna tekevät makuelämyksestä kesäisen. Halkaistu ja grillattu sitruuna on kesän helpoin grillikastike. Karamelisoitunut mehu maistuu taivaalliselta kanan, lihan tai kalan kanssa.

Ainekset

500 g broilerin rintafileitä
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria
1 ruukku salviaa
n. 100 g parmankinkkua
varrastikkuja
2 sitruunaa

Valmistusohje

1. Ota lihat huoneenlämpöön viimeistään tunti ennen grillaamista. Leikkaa fileet kahdeksi tai kolmeksi pitkäksi palaksi ja mausta suolalla ja mustapippurilla.

2. Asettele paloille tuoreita salvianlehtiä ja kääri ympärille parmankinkkua. Pujota palat vedessä liotettuihin varrastikkuihin.

3. Grillaa vartaat kypsiksi keskilämmöllä niitä välillä käännellen.

4. Halkaise sitruunat ja paahda leikkauspinta grillissä karamellinruskeaksi. Purista kypsille vartaille paahdettua sitruunamehua.

Broileria grillistä:

983647-broilerivartaat.jpg

Broileri-ananasvartaat

963795-grillatut_broilerinkoivet.jpg

Grillatut broilerinkoivet

965092-broilerinyytit.jpg

Broilerinyytit

Kotiliesi.fi: Tuliset broilerivartaat

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *