Kinkkuun käärityt broilerivartaat
Halkaistu ja grillattu sitruuna on herkullinen ja helppo grillikastike.
Reseptit

Kinkkuun käärityt broilerivartaat

Kun broilerin rintafileet leikkaa pitkittäin kapeiksi paloiksi, ne kypsyvät grillissä nopeasti. Salvia, ilmakuivattu kinkku ja sitruuna tekevät makuelämyksestä kesäisen. Halkaistu ja grillattu sitruuna on kesän helpoin grillikastike. Karamelisoitunut mehu maistuu taivaalliselta kanan, lihan tai kalan kanssa.
Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Pekka Holmström/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 500 g broilerin rintafileitä
  • ripaus suolaa
  • ripaus mustapippuria
  • 1 ruukku salviaa
  • n. 100 g parmankinkkua
  • varrastikkuja
  • 2 sitruunaa

Valmistusohje

1. Ota lihat huoneenlämpöön viimeistään tunti ennen grillaamista. Leikkaa fileet kahdeksi tai kolmeksi pitkäksi palaksi ja mausta suolalla ja mustapippurilla.

2. Asettele paloille tuoreita salvianlehtiä ja kääri ympärille parmankinkkua. Pujota palat vedessä liotettuihin varrastikkuihin.

3. Grillaa vartaat kypsiksi keskilämmöllä niitä välillä käännellen.

4. Halkaise sitruunat ja paahda leikkauspinta grillissä karamellinruskeaksi. Purista kypsille vartaille paahdettua sitruunamehua.

Broileria grillistä:

983647-broilerivartaat.jpg

Broileri-ananasvartaat

963795-grillatut_broilerinkoivet.jpg

Grillatut broilerinkoivet

965092-broilerinyytit.jpg

Broilerinyytit

Kotiliesi.fi: Tuliset broilerivartaat

X