Reseptit

Kinuskikastike

Kuuma kinuskikastike on herkkusuun valinta. Kokeile makeaa kastiketta hedelmien ja marjojen tai vaikka amerikkalaiseen tapaan makeiden muffinssien kanssa.

Teksti:
Taina Salovaara, Sanna Kekäläinen
Kuvat:
Jukka Pakarinen

Kinuskikastike tekee jäätelöstä kuin jäätelöstä vastustamattoman.

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Kinuskikastike

  • 2 dl kuohukermaa
  • 1 rkl voita
  • 11/2 dl vaaleaa muscovado- tai fariinisokeria

Valmistusohje

Kinuskikastike valmistuu helposti näin:

1. Sekoita kattilassa kerma sekä sokeri. Keitä keskilämmöllä koko ajan sekoittaen, kunnes kastike sakenee.

2. Ota kattila pois levyltä ja sekoita joukkoon voi. Kaada kastike kannuun ja anna jäähtyä.

Käyttö: Kinuskikastike rakastaa happamia marjoja pyöristäen niiden terävää aromia. Kokeile kinuskikastiketta omenaisten leivonnaisten, kotitekoisen kookosjäätelön kanssa tai marinoitujen päärynöiden lisukkeena.

Vinkki: Mukavaa makua kinuskiin saat raastetusta inkivääristä tai muutamasta palasta sulaa suklaata.

Lue myös Kotiliesi.fi: Leivontabloggaaja Sini Visa keitti 12-vuotiaana kattilallisen kinuskia ja söi sen makeannälkään – nyt Kinuskikissa paljastaa toffeereseptin, joka sopii mihin tahansa

Kotiliesi.fi: Kookos-kinuskikastike

X