Reseptit

Kinuskimarjat

Teksti:
Maarit Cederberg

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 4 dl punaisia marjoja, saavat olla pakastettujakin

Kinuski:

  • 2 dl erikoiskermaa
  • 1.5 dl tummaa ruokosokeria
  • päälle:
  • 4 rkl jäätelöä tai kuohuviinivaahtoa
  • kuohuviinivaahto:
  • 2 dl kuohuviiniä
  • 1 dl sokeria
  • 2 keltuaista

Valmistusohje

Jaa marjat laseihin valmiiksi. Valitse jäätelö. Voit ottaa lusikalla annokset jo muovikulhoon ja pitää pakkasessa tarjoiluhetkeen. Me varasimme jälkiruokaan keltuaisvaahtoa, joka oli tehty kuohuviinistä ja sitten pakastettu.

Tee kinuski näin: Mittaa kattilaan kerma ja sokeri. Keitä hiljalleen sekoitellen kunnes sokeri ja kerma muuttuvat sakeaksi. Jaa kuuma kinuski marjojen päälle ja tarjoa jäätelön kanssa.

Kuohuviinivaahto: Mittaa kulhoon viini, sokeri ja keltuaiset. Aseta kulho kiehuvaa vettä olevan kattilan päälle vesihauteeseen ja vatkaa kunnes vaahto sakenee. Tarjoa heti.

Vinkki:

Viinivaahto toimii kuumana kuten kastike, jäädytettynä kuin jäätelö.

X