Reseptit

Kinuskitangot

Kinuskitangot ovat maailman helppotekoisimmat ja monen mielestä parhaat pikkuleivät.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Pekka Holmström/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

25

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 dl sokeria
  • 2 rkl vaaleaa siirappia
  • 100 g huoneenlämpöistä voita
  • 21/2 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl soodaa
  • 2 tl vaniljasokeria

Valmistusohje

1. Vatkaa sokeri, siirappi ja voi tasaiseksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää voiseokseen.

2. Tee taikinasta kaksi pitkää pötköä ja pane yksi pötkö kerrallaan leivinpellille paperin päälle. Litistä pötköjä hieman.

3. Kypsennä pötköä 175-asteisessa uunissa 12–15 minuuttia tai kunnes levy on kauniin ruskea. Kypsennä pötkö kerrallaan. Anna valmiin levyn jäähtyä hetki ja leikkaa se lämpimänä vinottain kapeiksi tangoiksi.

Lisää herkullisia pikkuleipiä: 

918290-lusikkaleivat.jpg

Lusikkaleivät

983824-kuorrutetut_pikkuleivat.jpg

Ulla Svenskin kuorrutetut pikkuleivät

736838-mariannekeksit.jpg

Gluteenittomat pikkuleivät

Kotiliesi.fi: Sitruunapikkuleivät

X