Reseptit

Kipakka katkarapucurry

Katkarapucurryssa makua riittää. Chili ja inkivääri nimittäin pitävät huolen siitä.

Teksti:
Pia Arnould
Kuvat:
Colourbox.com

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 500 g pakastekatkarapuja
  • 1 sipuli (50 g)
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 4 cm:n pala inkivääriä
  • 1 tl oliiviöljyä
  • 1 tl kurkumaa
  • 1 tl paprikajauhetta
  • 1 prk prk tomaattimurskaa (400 g)
  • 2 rkl chilikastiketta
  • 1 rkl fariinisokeria
  • 0.5 tl suolaa

Lisäksi:

  • pieni pätkä maalaispatonkia (120 g)
  • 4 rkl maustettua tuorejuustoa

Valmistusohje

Kipakka katkarapucurry saa makunsa chilistä ja inkivääristä. Katkarapucurry-annoksessa on energiaa 270 kcal.

1. Sulata katkaravut. Kuori ja pilko sipuli ja valkosipuli hienoiksi kuutioiksi ja raasta inkivääri. Kuullota niitä öljyssä pannulla.
2. Sekoita kevyesti joukkoon kurkuma ja paprikajauhe. Kuumenna hetki ja lisää sitten tomaattimurska tomaattimurska, chilikastike, suola ja sokeri. Anna kastikkeen kiehua 5 minuuttia.
3. Valuta katkaravut ja lisää ne kastikkeeseen. Kuumenna, mutta älä keitä, jotta katkaravut eivät sitkisty. Annostele ruoka kulhoihin ja tarjoa maalaispatongin ja tuorejuuston kanssa. Voit koristella katkarapucurry-annokset kuorellisilla katkaravuilla.

X