Reseptit

Kiran avokado-jogurttikastike grillijuhliin

23.6.2015 Teksti: Kira Åkerström-Kekkonen Kuvat: Sara Remington

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Chilillä, korianterilla ja limetillä maustettu Kira Åkerström-Kekkosen avokadokastike sopii erityisen hyvin grilliruokien kylkeen.

Ainekset

2 kypsää isoa avokadoa
1 vihreä chili (tai maun mukaan)
4 rkl kreikkalaista jogurttia (tai ranskankermaa/kermaviiliä)
2 dl tiiviisti paineltua tuoretta korianteria
3 rkl limenmehua
suolaa

Valmistusohje

 

Valmista avokadokastike näin:

  1. Poista avokadosta siemen ja kaavi liha lusikan avulla, poista chilistä siemenet ja lisää monitoimikoneeseen (tai soseuta sauvasekoittimella) muiden ainesten kanssa.
  2. Lisää 3–4 rkl vettä ja sekoita tasaiseksi. Lisää tarvittaessa vettä, jos seos tuntuu liian paksulta, kastike saa olla hieman valuvaa.
  3. Tarkista maku ja säädä tarvittaessa suolan ja limenmehun määrää.
Poimi myös nämä Kiran reseptit grillibileisiin:

Tulinen romesco-kastike grilliruoille
G
rillattu maissi-lehtikaalisalaatti
S
’mores-keksit marjahillokkeella
R
aikkaat yrttiribsit
G
rillattu punakaali-tahinislaw
K
asvisvartaat minttu-pähkinäöljyllä
G
rillattua kalaa charmoula-kastikkeella

Katso myös:

Vuohenjuusto-jogurttikastike, Ruoka.fi

Feta-jogurttikastike, Ruoka.fi

Valkosipulinen jogurttikastike, Kotiliesi.fi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *